Hamisítatlan örömzene a Fő téren - Petruska Andris és Babarci Bulcsú


2013-06-16 11:00:26  | cikk: mo  | 


Hamisítatlan örömzene a Fő téren - Petruska Andris és Babarci Bulcsú  főképe
Két fiatalember, egy szál gitárral, kiváló énekhanggal – ez a kép fogadta a megújuló Fő térre látogatókat tegnap a délutáni és az esti órákban. A kiváló zenészek neve már ismerősen csenghet, hiszen Petruska András és Babarci Bulcsú már jó ideje igyekszik elnyerni a közönség kegyeit, sőt mindketten nyertek már utcazene fesztivált is, Veszprémben. Bár a fiatal zenész-énekesek azt mondják, az utca nem egészen az ő közegük, mégis rendkívül jól állt nekik szeretett Fő terünk. Örömzene volt ez a javából: zenélés a közönség, a rajongók és egyszerűen a ZENE kedvéért.

Petruska András és Babarci Bulcsú bár nem zenéltek még együtt, de hosszú ideje ismerik egymást, így hamar egymásra hangolódtak, gyorsan megtalálták a közös hangot, a közös akkordokat. Petruska Andrist sokan az egyik tehetségkutató műsorból ismerhetik, ő azonban azt hangsúlyozta, sokkal inkább szeretne alulról építkezni, fesztiválokon fellépni, s így közel kerülni közönségéhez. Úgy tűnik bevált számára ez az út, hiszen ma már évente 100-120 fellépése van az ország legkülönfélébb pontjain, sőt külföld felé is nyitott a tehetséges énekes. Petruska András saját bevallása szerint egyszerűen popzenét játszik, előadásmódja pedig igazán különleges, hiszen egy szál gitárja társaságában kelti azt az érzést, mintha egy komplett zenekar előadását hallgatnánk. Ahogy mondta, ez az ún. fingerstyle stílus miatt hallható ekképpen, mivel minden ujjal külön szólamokat játszik, sőt a gitárt dobnak is használja. A fiatal zenész saját dalokat ad elő, a számokat pedig maga írja, tehát valóban mondhatjuk: Petruska Andris tényleg egyszemélyes zenekar. A zenész-énekes megjegyezte, nagy kihívást jelent számára, hogy a repertoárjába népzenei elemeket is beépítsen, így tenné még különlegesebbé hangzásvilágát.

A Pécsről indult Babarci Bulcsú mára szintén országosan ismert zenész, őt a TükeZoo nevű formációból is ismerhetjük. S ha már a különleges hangzásvilágnál tartunk, a TükeZoo sem egyszerű könnyűzenét játszik. Egyedi, játékos megoldások jellemzik a duó dalait, egyedi tervezésű és készítésű kontrabasszus gitárral, ütőhangszerekkel érik el a közönség számára sokszor furcsa hangzást. Mindezt ketten művelik úgy, mintha négytagú zenekar szólalna meg a színpadon. A 2008-ban alakult együttes dalszövegei sem sablonosak, humorral átszőtt, sokszor önironikus darabok ezek.

A Fő téren megszólaló érces férfihangokra többen felkapták a fejüket. A két tehetséges zenész-énekes produkciója előtt meg-megálltak a járókelők, s élvezték néhány percig az önfeledt zenélést, ami kétségkívül nem nevezhető másnak, mint igazi, hamisítatlan örömzenének.   

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!