Gyerekanimátorok várják a kicsiket a Várkertben


2013-06-16 00:40:52  | cikk: mo  | 


Gyerekanimátorok várják a kicsiket a Várkertben főképe
A Pápai Játékfesztiválnak kezdetektől állandó helyszíne a Várkert. A nyári melegben árnyat adó fák tövében most is számos játszóház és gyermekprogram várja az apróságokat. Itt van például a Zabhegyező Gyerekanimátorok Egyesületének 13 tagja, akikkel szinte minden Játékfesztiválon találkozhattak a kicsik. Sőt a fiatal segítőkből álló egyesülettel tavaly a Nemzetközi Gyerekfesztiválon is találkozhattak az érdeklődők, hiszen a szervezet a pápai Tarczy Lajos Általános Iskolában tartotta nagyszabású rendezvényét.

A Zabhegyező Gyerekanimátorok Egyesülete 1991 júniusában alakult nem hivatásszerűen gyerekekkel foglalkozó fiatalok szakmai szervezeteként. A tagság kétharmada húsz évnél fiatalabb és csak néhányan idősebbek huszonöt évnél. Ez azért is fontos, hiszen így a generációs különbségek csökkennek, s így még inkább célbaér az üzenet. A cél pedig nem más, mint tartalmas programokat kínálni a gyerekeknek, sarkallva őket arra, hogy szabadidejüket hasznosan, értelmesen, kreativitásukat kibontakoztatva töltsék el. Olyan tevékenységekbe fogjanak, amelyek fejlesztik képességeiket és készségeiket – foglalta össze Antal Enikő, az egyesület vezetőségi tagja.

A 23. Pápai Játékfesztiválon a „zabhegyező animátorok” kézműves foglalkozással, fejtörő és gondolkodtató társasjátékokkal, arcfestéssel és mozgásfejlesztő játékokkal, ezenkívül „hajbaziz”-zal, azaz indiánfonat készítésével várták a Várkertbe érkezőket. A családok körében népszerű volt a program. A gyerekek sűrűn váltották egymást a Zabhegyező Gyerekanimátorok Egyesülete standjának székein. Sokan gyöngyöt fűztek és rajzoltak, de többen kipróbálták a társasjátékokat. A kislányok pedig szívesen viselték a hajbazizt és népszerű volt az arcfestés is.

A lelkes gyerekanimátorok vasárnap délután továbbra is várják a családokat a Várkertbe.  

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!