Fúvószenekarok kényeztették a hallójáratokat


2013-06-16 00:23:33  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Fúvószenekarok kényeztették a hallójáratokat főképe
Fúvószenekarok muzsikája töltött be a Fő teret szombat délután a schwetzingeni, az ajkai, a várpalotai, valamint a pápai fúvósok jóvoltából. A zenekarok a délután folyamán először a Várkertben örvendeztették meg színvonalas zenéjükkel a hallgatóságot, majd a Fő térre vonultak. Itt ugyancsak nagy sikert aratott a fellépésük, amelynek során négy dalt közösen adtak elő.
Mógor-Schmidt Katalintól, a Pápai Fúvósok Egyesületének elnökétől megtudtuk, a schwetzingeni fúvószenekar péntek reggel érkezett Pápára a város meghívására, és aznap este közös próbát tartottak a vendéglátó kollégáikkal. A német vendégeket a pápai fúvósok kísérik a Játékfesztivál során.
– Az ajkai és a várpalotai fúvószenekarral régi kapcsolatot ápolunk, régóta járunk egymás koncertjeire. Mindannyian Veszprém megyeiek vagyunk, így sokszor nyílik alakalmunk találkozni egymással. A schwetzingenieket a város közreműködésével ismertük meg, ők most járnak először Pápán. A kapcsolatunk következő lépéseként a terveink szerint mi is ellátogatunk majd hozzájuk – tekintett előre a pápai fúvósok vezetője.
Mint mondta, amikor több zenekar közösen játszik, különösen figyelni kell az aktuális számot vezénylő karnagyra, mivel minden karnagynak vannak sajátos vezénylési stílusjegyei. Mógor-Schmidt Katalin hozzáfűzte, a négy fúvószenekar már nagy rutinnal rendelkezik, ezért sem okozhatott problémát számukra a közös zenélés.
Az egyesületi elnök elmondta, a zenekar továbbra is rendszeresen kap koncertezésre irányuló felkéréseket, ezen a nyáron többek között a Fő téren is még kétszer hallhatja a közönség a pápai fúvósokat.
Az esti órák felé közelítve Pápa Város Fúvószenekara ismét előadta nagysikerű újévi műsorát, a Blues Brothers Show-t, majd pedig újfent a schwetzingeni vendégeké volt a főszerep. Ezúttal viszont már korántsem a hallójáratok kényeztetésére került a hangsúly, ugyanis német testvérvárosunk lőegylete hatalmas robbanásokkal tarkított bemutatóval szórakoztatta a szép számban egybegyűlteket.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!