Motorozás és rock 'n' roll - Jótékony betyárok az Erzsébet ligetben


2013-06-15 22:31:10  | cikk: mo  | 


Motorozás és rock 'n' roll - Jótékony betyárok az Erzsébet ligetben főképe
Már a tegnap esti Gitárnyűvők rockfesztivál megalapozta a hangulatot az Erzsébet ligetben, amely aztán a délelőtti óráktól csak fokozódott. Egyre többen és többen érkeztek a színházépület melletti ligetbe, látogatók és érdeklődők, motorosok és nem motorozók, családok és barátok, gyerekek és felnőttek. Egy közös volt bennük. Szeretik a rockzenét és érdeklődnek a különféle gépcsodák iránt. A motoros kendő, a bőrmellény és a farmernadrág itt szinte kötelező viselet. A motorozás életérzéséhez és a rock tiszteletéhez szinte elengedhetetlen a hosszú haj, és persze egy-két tetkó sem árt. No, de viccet félretéve: a Jótékonysági Motoros Napra ismét rengeteg széllovas érkezett a Dunántúlról. A Bakonyi Betyárok Motoros Baráti Kör nyolcadik alkalommal szervezi meg a programot, melyet – hagyományosan – a Játékfesztivál keretein belül valósítanak meg. Már már igencsak népszerűvé vált a program mind a látogatók, mind a motorosok körében, ezt bizonyítja a délutáni felvonulás is, amelyen közel 300 széllovas robogott végig a város utcáin, a legkülönfélébb gépcsodákkal.

És, hogy a motorosok nem is annyira betyárok, azt pedig mi más bizonyítaná leginkább, mint az a motiváció, amiért évről évre jótékony céllal szervezik a rendezvényt. Kövi Gábor, a Bakonyi Betyárok MBK elnöke elmondta, nagy örömet jelent számukra, hogy a nap során befolyt adományokból évente egy-egy óvodát támogathatnak, a megvásárolt játékokkal mosolyt csalva a gyerekek arcára. Természetesen idén sincs ez másként, ezúttal a Huszár lakótelepi Óvoda apróságai juthatnak új mozgásfejlesztő játékokhoz a bakonyi betyárok jóvoltából.

Ahhoz azonban, hogy az adománygyűjtő láda megteljen, programokat is kell kínálni az Erzsébet ligetbe látogatóknak. A motorosok minden évben ki is tesznek magukért: újra összeállt a veterán motorcsodákból álló kiállítás, melyet újdonságként egy autó, egy 1957-es 311-es Wartburg egészített ki. De ki lehetett próbálni a motoros szimulátort, volt ügyességi verseny és streetfighter show, no és természetesen rock-koncertek. A fellépők sorát a Rockers Band nyitotta, nem is akármilyen koncerttel. A bandával az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola hetedik osztályos diákjai énekelték együtt a rock hőskorának nagy slágereit, a P Mobil vagy a Skorpió feledhetetlen dalait. A gyerekek felkészítésében oroszlánrészt vállalt Ács Zsuzsa és M. Varga Veronika, a Musical Stúdió énekesei.

A Jótékonysági Motoros Napon részt vettek a Fiatalok lendületben program keretében Pápán tartózkodó külföldi diákok is. A Bakonyi Betyárok MBK már második éve bonyolítja  le a sportot és az egészséges életmódot, no és persze a nyelvtanulást előtérbe helyező projektet. A 38 lett, litván, olasz, magyar, cseh és török fiatal számos programot valósított meg a városban, így például a tegnapi flashmobot a megújuló Fő téren.   

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!