Emléktábla jelzi a Fő téren Pápa és Schwetzingen testvérvárosi kapcsolatát


2013-06-15 21:58:12  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Emléktábla jelzi a Fő téren Pápa és Schwetzingen testvérvárosi kapcsolatát főképe
A Pápa és Schwetzingen között immár több mint két évtizede fennálló, nagyszerűen működő partnervárosi kapcsolat előtt tisztelegve ma délután emléktáblát helyezett el a Fő téren dr. Áldozó Tamás polgármester, valamint dr. René Pöltl, német testvérvárosunk főpolgármestere.
– Két évvel ezelőtt egy emlékkövet vittünk ajándékba Schwetzingenbe, az ottani főtér átadására. Akkor azt mondtuk, az az emlékkő volt a felújítás előtt álló pápai Fő tér első, illetve egyúttal a felújított schwetzingeni tér utolsó köve. Tavaly mi is kaptunk ajándékot német testvérvárosunktól, és az ajándékba kapott emléktáblát most elhelyezzük a Fő téren. Ez a tábla legyen emléke a két város együttműködésének, partnerségének – fogalmazott dr. Áldozó Tamás.
Ezt követően a két városvezető rögzítette a testvérvárosi kapcsolat húszéves jubileumára készült emléktáblát a Fő tér kövezetére, majd pedig a tábla elhelyezésének tiszteletére a schwetzingeni lőegylet lövéseket adott le.

Huszonegy esztendővel ezelőtt Gerhard Stratthaus schwetzingeni főpolgármester kezdeményezésére – Reinhard Jäntsch segítségével – vette fel a kapcsolatot Schwetzingen Pápával. A két települést összekötő testvérvárosi szerződést dr. Kovács Zoltán pápai polgármester és Gerhard Stratthaus írta alá 1992-ben.
1994 és 1995 között a két város közös pályázaton vett részt, amely a települések közvilágításának korszerűsítését szolgálta. Az évek alatt a pápai és a schwetzingeni városvezetők többször is vendégül látták a másik felet a saját településükön. A számos emlékezetes közös program között különösen szép gesztus volt német partnervárosunktól, hogy 2006-ban Schwetzingenben is megemlékeztek az 1956-os forradalom és szabadságharc 50. évfordulójáról.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!