„Újra színezte” a Fő teret a Magna Cum Laude


2013-06-15 18:27:02  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


„Újra színezte” a Fő teret a Magna Cum Laude főképe
Régen látott tömeg gyűlt össze tegnap este a 23. Játékfesztivál nyitókoncertjére, ahol a várva várt Magna Cum Laude lépett színpadra. A négy tagból álló funk rock zenekarnak népes rajongótábora van Pápán is, hiszen az egészen kisgyermekek is énekelték a legismertebb számukat, a Pálinkadalt a felnőttekkel együtt. A másfél órás koncert igazi élményt nyújtott minden résztvevőnek.
A csapattal a koncert előtt beszélgettünk.

999 mezőtúri nyár…. Hogyan is kezdődött?
- Húúúúúúú, de régen is volt. 1999-ben alakultunk, Gyulán. Mindannyian muzsikáltunk előtte máshol, majd úgy alakult, hogy mi négyen összeálltunk. Azóta folyamatosan koncertezünk, s tesszük a dolgunkat. Jövőre leszünk 15 évesek, amit szeretnénk majd megünnepelni – kezdte mesélni Mező Misi énekes. A Magna Cum Laude egy jól bevált név.
- Mi egészen komolyan gondoltunk ezt a nevet, amit én találtam ki. Nem akartunk olyan nevet választani, ami abban az időben trendi volt. Egy számmisztikával foglalkozó ember megfejtette, ez a név a betűkből ítélve nagyon szerencsés – tette hozzá Szabó Tibor gitáros. A Játékfesztivál elsősorban a gyerekről, a fiatalokról szól.

Ti milyen gyerekek voltatok? Hogy emlékeztek vissza?
Mező Misi: Édesanyám elmondása szerint nagyon jó gyerek voltam. Mi más generáció vagyunk, mint a mostani fiatalok. A mai gyerekeket körülveszi a „műanyag” világ. Régen a fa játékok voltak a népszerűek. Nekem nem volt kedvenc játékom sosem. Most, hogy apuka vagyok, megtanultam, hogy nem jó, ha egy gyermeknek milliónyi játéka van, mert elveszik benne. Feleségemmel együtt most arra törekszünk, hogy négy játék legyen mindig szem előtt. Szabó Tibi: Én is jó gyermek voltam, úgymond kedvenc. A foci iránti szeretetem már öt éves koromban kialakult, sokat játszottam, ami a mai napig végigkíséri életemet. Ha tehetem, hetente kétszer futballozok.

Hogy bírjátok a rajongást?
- Hála istennek, mára már elég komoly rajongótáborunk van, akik mindig kísérnek minket, gyakran külföldre is eljönnek velünk. Ez igen jó érzés számunkra, hálásak is vagyunk érte. Nagyon jól bírjuk a rajongást, de nem szállunk el a dicséretektől. Nem tartjuk magunkat másoknál fontosabb embernek – fogalmazott Mező Misi.

Lassan 15 évesek lesztek. Várható új album?
Mező Misi: Természetesen igen. A pápai fellépésünkkor az új lemezünk hírnökét el is játszunk, a Köszönet című dalt, amit még közönség előtt eddig nem játszottuk. Az új lemez jövőre jelenik meg. A születésnapunkra szeretnénk az Arénában egy fergeteges bulit szervezni, ahol az elmúlt 15 év dalait adnánk elő.

Melyek azok a számok, amelyek sosem hiányozhatnak egy koncertről sem?
Szabó Tibi: Amikor eljövünk egy ilyen helyre, ahol nemcsak mi lépünk fel, változatos számokat játszunk, mint például a Pálinkadal, a Vidéki sanzon, a Színezd újra.

A Pálinkadal saját élmény alapján született?
Szabó Tibi: Ez a szám is éppen úgy íródott, mint a többi, semmi extra.
Mező Misi: Nemcsak a zenében vagyunk ínyencek, hanem szeretjük a minőséget. Nem az a zenekar vagyunk, akik éjjel-nappal isznak, de ha iszunk, akkor minőségi bort, főleg magyar bort, mert ezzel is támogatjuk a magyar termelőket.
Én egyébként nagyon régóta nem iszom pálinkát.

A Magna Cum Laude nevéhez hűen Pápán is jelesre vizsgázott, hiszen a közönség végig együtt énekelt és tapsolt a zenekarral. A koncert végén rajongók százai kértek autogramokat a népszerű csapattól, valamint dedikált CD-ket és pólókat vásároltak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!