Egy megújuló belváros képekben


2013-06-15 18:16:32  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Egy megújuló belváros képekben főképe
A Somogyi József Galéria ad otthont az Egy (megújuló) belváros képei című kiállításnak a tegnapi naptól. A kiállítás az Új Széchenyi Terv, Pápa Városközpont Funkcióbővítése Rehabilitációja Civil Programok a Megújuló Belvárosban című program keretein belül valósulhatott meg.  A galériában három teremben várják az érdeklődőket a szebbnél szebb és érdekesebbnél érdekesebb látószögből megfestett, illetve lencsevégre kapott fotók. Az egyik teremben kortárs művészek által készített grafikák, festmények, a másik teremben pápai fotósok alkotásai, míg a harmadik teremben régi pápai metszetek láthatóak. A festményeket 18 kortárs alkotó készítette, míg a fotók hét fényképész különböző szemszögéből megörökített pillanatok őrzői. A kiállításon megtekinthető még a Stádiumok címmel meghirdetett középiskolás fotópályázatra beérkezett 13 alkotás is. A régi pápai metszetek a 15. századtól a 18. századig mutatják be városunkat. A képeket a Jókai Mór Városi Könyvtártól kölcsönözték a szervezők erre a tárlatra.
A kiállítás keretein belül a Fő téren nagyméretű molinókat is elhelyeztek az épületek homlokzatain, építési kordonokon. De néhány montázs jellegű képet is láthatunk, amelyek az 1930-as évektől napjainkig mutatják be városunk Fő terét. A téren elhelyezett színes molinókon az egyes épületek funkciói is megtekinthetők.
A látványos képeket felvonultató kiállítást Kerpel Péter művésztanár válogatta össze.
Az alkotásokat szombaton és vasárnap 9 és 21 óra között tekintheti meg a művészetbarát közönség a Fő téri Somogyi Galériában, a Játékfesztivál után pedig naponta 9 és 12 óra, valamint 14 és 17 óra között.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!