Török hangulat a Fő téren


2013-06-15 08:18:56  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Török hangulat a Fő téren főképe
Csütörtökön érkezett városunkba a törökországi Isztambulból az Üründül Enerji Bingül Erdem Lisesi néptáncegyüttes, akik a 23. Játékfesztivál ideje alatt színesítik a programkínálatot, s Égei-tengeri táncokat mutatnak be és tanítanak is városunk megújuló Fő terén.
Az ötven fiatalból álló déli néptáncosok a csütörtöki Szigeti veszedelem című összművészeti bemutatón is táncoltak az előadás elején, valamint pénteken a megnyitó előtt, hatalmas sikerrel.
Kubilay Karahan kulturális menedzser, tánctanár elmondta, a néptáncosok először járnak Magyarországon, nagyon jól érzik magukat a fesztiválon.
- Csütörtökön érkeztünk Pápára 1400 km-ről, busszal. A csoport 15-17 éves gimnazistákból áll, akik Fekete-tengeri ruhákban Égei-tengeri táncokat hoztak el Pápára. A hangulatos kis várost is megtekintettünk, jártunk a Várkertfürdőben és a Nagytemplomban, szombaton pedig szeretnénk az Esterházy-kastélyt is meglátogatni. Az idő rövidsége miatt most sajnos a Balatonra nem tudunk lemenni, mert vasárnap már megyünk is haza – mesélte a csoportvezető.
A csoport vezetője már nem először jár Pápán. Mint mondta, legutóbb akkor volt itt a Fő téren, amikor még autóval lehetett parkolni.
- Egy kedves pápai család révén már pár évvel ezelőtt, amikor a Balatonra igyekeztünk a fellépőimmel, megálltunk Pápán és egy rövid műsort adtunk az Edvy Malom Fogadóban. Nagyon tetszik ez a barokk kis város, de a csoport minden tagja is így van ezzel. Örülök, hogy a Fő tér megújul, s remélem, jövőre is itt lehetünk a Játékfesztiválon – tette hozzá Kubilay Karahan.
Pénteken kora estére szinte egy pillanat alatt megtelt a Fő téri jégpálya a táncosokat érdeklődéssel figyelemmel kísérő szempárokkal. A bemutató végén jó hangulatú, hamisítatlan török táncházban sajátíthatták el a Fő teret ünneplők a déli állam könnyed tánclépéseit.
A csoport ma is fellép, többek között 15 órakor, de a 14 órakor kezdődő Folklór udvar vendégeiként is szerepelnek a Fellner udvarban.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!