Megannyi színes gyermekrajz a katolikus iskolában


2013-06-14 20:22:45  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Megannyi színes gyermekrajz a katolikus iskolában főképe
Több mint ezer ötletesnél ötletesebb, színesebbnél színesebb gyermekalkotás látható mától a Szent István Római Katolikus Általános Iskola aulájában, a mára már hagyományosnak mondható óvodás rajzkiállítás keretein belül a 23. Játékfesztiválon. Csákvári Judit, a Városi Óvodák intézményvezetője a tárlatmegnyitón elmondta, a kiállítás rendkívüli, mert ideérkezve megcsodálhatjuk a megújult és átalakult Fő teret.
- Évek óta itt vagyunk a Játékfesztivál programjaiban, s megmutatjuk azt a sokszínűséget, azt a különleges világot, amiben élnek gyermekeink, amikor ceruzát, ecsetet, s megannyi vizuális eszközt fognak kezükbe. Sokszor esünk mi magunk is ámulatba vagy gondolkodunk el a kis művek láttán. Az apróságok sok élményt, a velük történt jókat és rosszakat, a napi látottakat, a kis fantáziavilágukat és az elképzelt meséket vetik papírra. Megelevenednek a családtagok, ott bújócskáznak a rajzokon az állatok, a virágok, a királykisasszonyok és a királyfik, de a farsang színes forgataga és a húsvéti hímes tojások is megtalálhatók az alkotásaikon. Átélhetjük az óvodai ünnepségek eseményeit, találkozhatunk a Mikulással vagy a karácsonyfa alatt bedobozolt ajándékokkal. És akkor még nem is beszéltem az óvónők kreatív ügyességéről, a változatos szín és formavilágba elkalandozó eszközökről, a semmiből valamit készíteni tudó ötletekről, mellyel az itt látottak alapján szembesülhetünk – fogalmazott Csákvári Judit.
A kiállítás megnyitóján a Nátuskerti Óvoda Tulipán csoportosainak vidám műsora után Csákvári Dalma Ady Endre: Vén diák üdvözlete című részletét szavalta, majd Nagy Estilla tolmácsolásában a Most élsz című dalt hallgathatták meg a megjelentek.
A tárlat a Játékfesztivál ideje alatt látogatható.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!