Partnervárosi vendégek a Felvidékről


2013-06-14 17:47:57  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Partnervárosi vendégek a Felvidékről főképe
Partnervárosunkból, Losoncról többfős delegáció érkezett ma délelőtt Pápára, a 23. Játékfesztiválra. A szlovák vendégeket a Városházán fogadta a város vezetése.
Dr. Áldozó Tamás polgármester köszöntőjében rámutatott, a két település 2013-ban ünnepli a partnervárosi együttműködésük aláírásának 10. évfordulóját. – Tavaly, amikor Losoncon jártunk, nagy ünnepet tartottak a helyiek, hiszen akkor vehették birtokukba a településük megújított Fő terét. Jó volt látni a sok embert, akik nagyon nagy örömmel élték meg a kicsinosított tér újbóli megnyitását. Örültünk annak, hogy osztozhatunk az önök sikerében és örömében. Most, mikor már a mi felújított Fő terünk is használható, meghívtuk önöket, hogy osztozzanak a mi sikerünkben, örömünkben – fogalmazott a losonciak irányába intézett beszédében a város első embere.
Hozzáfűzte, a teret burkoló szakemberek között losonciak is vannak, tehát akár úgy is tekinthetünk a funkcióbővítő rehabilitáción áteső pápai Fő térre, mint a két partnerváros közös munkájára. A polgármester Pápa és Losonc hosszú évekre visszanyúló együttműködésével kapcsolatban egy nevet emelt ki. – 1990 és 1993 között az azóta már elhunyt Kövy Zsolt református lelkész volt Pápán az alpolgármester. Kövy Zsolt Losoncon született, és ő kezdeményezte, ő pártolta, hogy a két város hivatalosan is vegye fel egymással a kapcsolatot. Amikor ma a két város együttműködését ünnepeljük, akkor egyúttal Kövy Zsoltra is emlékezünk – jegyezte meg dr. Áldozó Tamás.
Alexandra Pivková, Losonc polgármestere örömét fejezte ki a pápai meghívásért. Mint mondta, remélik, ez a partnervárosi kapcsolat továbbra is gyümölcsöző marad. A polgármester asszony elárulta, nagyon elnyerte a tetszését a felújított városháza épülete és a Fő tér, valamint Pápa városa. Természetes dolognak tartja, hogy örülünk egymás sikereinek, amik meglátása szerint nagy munka árán valósultak meg.
– Nálunk augusztus végén lesznek a városi napok, amire szeretettel meghívjuk Pápa polgármesterért és képviselő-testületét. Gratulálunk az elért nagyszerű pápai eredményekhez – fűzte hozzá Alexandra Pivková.
A továbbiakban a két városvezető kölcsönösen megajándékozta egymást, majd a pezsgős koccintás és a fogadás után a losonci delegáció délután városnézésre indult, amelynek során megtekintették többek között az Esterházy-kastélyt, a Kékfestő Múzeumot, a Református Gyűjteményeket, a Várkertfürdőt, valamint a zsinagógát.
A Városházán zajló fogadáson zenés-énekes műsorral közreműködtek a Munkácsy Mihály Általános Iskola tanulói és pedagógusai. Az eseményen részt vett Unger Tamás alpolgármester, valamint a város képviselő-testületének több tagja is.

Képek:


Címkék: partnerváros | Losonc
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!