„Ilyenem nekem is volt!” - Múltidézés az Árkádia-soron


2013-06-14 16:12:12  | cikk: mo  | 


„Ilyenem nekem is volt!” - Múltidézés az Árkádia-soron főképe
Búgócsiga, kutyapersely, üveggolyó, moncsicsi, pedálos moszkvics, retro zenegép, kerékpárok, kisautók, tekerős telefon - mindenkinek megvolt a maga kedvence annak idején. Most itt a lehetőség, hogy együtt, családilag vagy baráti társaságokkal kalandozzunk a múltban és nosztalgiázzunk kicsit a '70-'80-as évek sokak által jól ismert és kedvelt játékai között. A 23. Pápai Játékfesztivál előestéjén nyitotta meg kapuit az Árkádia Presszó a vendégek előtt. A Takács János által megálmodott szórakozóhely valóban a szórakoztatást tűzte zászlajára, hiszen ki ne csodálkozna rá örömmel, és jó érzéssel a lelkében azokra a tárgyakra, játékokra, vagy éppen régi fotókra, amelyek fiatalkorunk, gyermekkorunk szép emlékeit idézik. Az Árkádia Presszó tehát nemcsak egyszerű vendéglátóipari egység, hanem retro játékkiállítás is egyben.

Takács János csaknem nyolc esztendeje keresi, kutatja, gyűjti a retro tárgyakat. Mindig is vonzódott a régi dolgokhoz, később aztán szenvedélyévé vált a nosztalgikus emlékeket idéző játékok, kisautók, tárgyak gyűjtése. A fiatalember azonban nemcsak saját örömére halmozza fel az izgalmas darabokat, szeretné, ha ebből a különleges élményből mindenki részesülhetne. Így fogalmazódott meg benne, körülbelül másfél évvel ezelőtt a retro-presszó gondolata, amelynek aztán kiváló helyszíne lett a régi Árkádia presszó. Az elképzelést, a terveket a város is támogatta, így zöld utat kapott a projekt. A mesteremberek, festők, burkolók és egyéb szakemberek gyors és pontos munkája nyomán pedig hamar valóság lett az álomból.

A fiatal gyűjtő elmondta, számára az a legfontosabb, hogy különleges gyűjteményét megismerjék az érdeklődők. Takács János hozzátette, igazán jó érzés látni a csodálkozó tekinteteket, hallani a mélyről érkező felkiáltásokat: „Tyűha, ilyenem nekem is volt!”, „Húú, ezt még a papától kaptam” vagy „Istenem, milyen szép idők voltak azok..” - mindennaposak ezek az érzelemkitörések a presszóban, és ez így is van jól, hiszen az itt kiállított játékok és emléktárgyak, bizonyára mindenkiben elindítanak valamit, felidéznek egy-egy érzést a múltból, amit aztán egy jó kávé, vagy ital mellett meg is oszthatnak egymással a vendégek...

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!