Építik, bontják, burkolják és mossák


2013-06-13 15:39:27  | cikk: HuHa  | 


Építik, bontják, burkolják és mossák főképe
…vagyis építik a nagyszínpadot a tér délkeleti oldalán, bontják az építési területet határoló kordonokat, burkolják a Korvin utca meghosszabbításának területét és mossák a teret.
Ezekben a percekben is zajlanak még a munkálatok a Fő téren, de 18 órakor már a városlakóké lesz a két év óta elzárt terület. A Kossuth utca felőli oldalon már lebontották a kivitelezők a kordonokat és haladnak körbe az építési területen. A vendéglátó egységek munkatársai a kiülő teraszok elrendezésén dolgoznak, az építők még az utolsó négyzetmétereken rakják a gránit köveket, többen pedig a már kész térfelületeket takarítják.
A sürgés-forgást élénk lakossági érdeklődés övezi, bár többnyire még csak a járdákról nézik az emberek a percről-percre rendezettebbnek látszó, közel 16.000 négyzetméteres teret és csak kevesen hiszik el, hogy nincs már ott a súlyos fémrács, ami megakadályozza, hogy keresztülszaladjon a téren.
Alig három óra múlva a Fő téri főpróbának az első mozzanatára vár mindenkit az önkormányzat. 18 órakor Párkányi Raab Péter korsós lányt ábrázoló szobrának kancsójából kicsordulnak az első vízcseppek, a lába alatt lévő tálcából pedig alázubog majd a víz. S az első körülnézést további programok követik majd, este az Erzsébet ligetbe várnak mindenkit a pápai fiatalok közreműködésével készített Szigeti veszedelem című előadásra, aztán pedig hívják vissza a pápaiakat a Fő térre, hogy a csillagfényes éjszakában megcsodálhassák a vízenjáró szökőkút színes fényeit.
 

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!