Kétnyelvű mesekiadvány ovisoknak


2013-06-13 13:04:35  | cikk: mo  | 


Kétnyelvű mesekiadvány ovisoknak főképe
A Vajda lakótelepi Óvoda megyei szakmai napján mutatták be azt a kiadványt is, amelyet Szabó Csilla és Farkas Veronika, a tagóvoda két nevelője állított össze a közelmúltban. A mesefüzet megjelentetését Pápa Város Önkormányzata és a Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat is támogatta. A történetet Szabó Csilla írta. Az óvodapedagógus elmondta, körülbelül 10 évvel ezelőtt született a mese. A történet megírása tulajdonképpen egy feladat volt a főiskolai évek alatt, így született meg a mese német nyelven. Szabó Csilla elmondta, kiváló módszertani eszköz a nevelő munkában, hiszen a kis füzet tőmondatokban, német és magyar nyelven foglalja össze a történetet amellett, hogy bemutat és megnevez számos olyan hétköznapi fogalmat, tárgyat, érzést, amely az óvodás korú gyermekeket érinti. Az óvodapedagógus hozzátette, nemcsak a csoportfoglalkozások alkalmával jelent hasznos időtöltést a könyvecske elolvasása, hanem a családban is. Bárki hozzájuthat a mesefüzethez a Vajda lakótelepi Óvoda német nemzetiségi csoportjában, ajánlják is a nevelők mindenkinek, hiszen a mese összehozza a szülőt és gyermeket – tudtuk meg Szabó Csillától.

A meseillusztrációkat Farkas Veronika készítette. Az óvónő elmondta, szívesen rajzol és fest, kedvenc technikája az akvarell. Ezzel a technikával készültek a rajzok is. A kedves sárkány történetét bemutató mesekönyv 500 példányban készült el. A kis füzet megvásárolható a nemzetiségi csoportban a két óvónőnél, Farkas Veronikánál és Szabó Csillánál.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!