35 éves a Fáy lakótelepi Óvoda


2013-06-12 21:06:14  | cikk: Babos Petra  | 


35 éves a Fáy lakótelepi Óvoda főképe
1978-ban adták át a Fáy András lakótelepi Óvodát. A valamikori 12-es óvoda a későbbiekben vette fel a Fáy András lakótelepi Óvoda nevet. Abban az időben négy új óvoda is épült a városban, mivel férőhelyhiány jellemezte Pápát. A Fáy-i volt a harmadik a sorban. Először egy négy csoportos óvodával indultak, de mára hat csoportossá vált az intézmény. A jó fekvésű, barátságos környezetű óvodába közel 140 kisgyermek jár. Az intézmény kiemelt feladata a migráns gyermekek fogadása, ami nagyon jól működik. Az oviba jelenleg 10 nemzet apróságai járnak, három interkulturális csoportba, ahol angolul és magyarul tanulnak. Az alsóvárosi óvoda ma tartotta gyermeknapi programját, melynek keretein belül ünnepelték az intézmény 35 éves fennállásának jubileumát.
Az egész napos rendezvény a délelőtti órákban akadályfutással, kézműves játszóházzal és tornával kezdődött, majd délután a tagóvoda-vezető, Morvai Marianna köszöntőjével folytatódott. Az óvodavezető elmondta, a mai egy rendkívüli gyermeknap, hiszen a korábbi időpontra meghirdetett ünnepség a rossz idő miatt elmaradt.
A Fáy Óvoda jubileumi ünnepségén a Galagonya és a Napraforgó csoport vidám, nyári összeállítását tekinthették meg a vendégek.
A szép számban megjelenteket Unger Tamás alpolgármester is köszöntötte, aki gratulált a jubiláló intézménynek.
Mint mondta, az igazi gyermeknaphoz a jó idő is hozzátartozik, ami ma fogadta is a kicsiket.
- Három fontos dolgot emelnék ki: ami nagyon szimpatikus az óvoda működésében, hogy a gyermekeket egy szeretetteljes környezetben nevelik, anyanyelvi nevelést adnak a kicsiknek, hiszen ez a későbbiekben nagyon meghatározza az életüket, valamint az a kötelezettség, amit vállaltak öt éve, vagyis, hogy a SAC-programhoz kapcsolódóan a külföldi gyermekekkel foglalkoznak.
A jubileumi ünnepség végén a hatalmas születésnapi tortát elfogyasztották a jelenlevők, majd a Pegazus Színház zenés interaktív játékával és a hétpróbával ért véget a jó hangulatú gyermeknap.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!