Készülnek a holnapi „Veszedelmes” bemutatóra


2013-06-12 15:10:32  | cikk: Babos Petra  | 


Készülnek a holnapi „Veszedelmes” bemutatóra főképe
Óriási várakozásokkal készülnek a szervezők a holnap esti nagyszabású összművészeti bemutatóra, a Szigeti veszedelemre, amely a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ nyertes TÁMOP pályázatának keretein belül valósulhat meg. A pápai Szigeti veszedelem nem történelmi hűséget követő, és nem is csupán a barokk kort reprezentáló produkció, hanem olyan akkori korszellemet tükröző összefogás, melynek eredményeként mindenki személyesen élheti meg a közös alkotás örömét és a közös célhoz való tartozás szükségességét. A csoportok részvételükkel azt vállalták, hogy mozaikszerű elemei lesznek egy nagy összművészeti produkciónak, melynek célja Zrínyi Miklós Szigeti veszedelem című művének színpadra állítása. A bemutatóban a színészek mellett táncosok, énekesek, zenészek, lovas katonák, barantások és íjászok is szerepet kaptak.
A 28 csoport és közel 350 fellépő a múlt hét óta lázasan próbál és gyakorol a holnapi előadásra.
Komáromi Sándor, a darab rendezője kérdésünkre elmondta, nagyon jól sikerült az elmúlt egy hét, nagyon sokat próbáltak együtt, gyakran késő éjszakába nyúlóan.
Ma délelőtt állították fel a színpadot és a nézőteret az Erzsébet ligetben. Délutántól pedig ismét nagy lesz a sürgés-forgás a liget területén, hiszen elpróbálják a végső csatajelenetet, valamint ma tartják a technikai, fény, hang és helyszínpróbákat is.
Este, 21 órától a nyilvános főpróbára várják az érdeklődőket.
A helyi csoportok munkáiból álló összművészeti bemutatót holnap este 21 órától tartják.
A programon a részvétel ingyenes.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!