Lemaradtak Rióról a Balla DSE labdarúgói


2013-06-11 14:16:25  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Lemaradtak Rióról a Balla DSE labdarúgói főképe
A Magyar Speciális Olimpia Szövetség labdarúgó válogatottja múlt héten Lengyelországba utazott, ahol a kvalifikáció Európa bajnokság mérkőzéseit rendezték. A tét a bajnoki címen kívül az volt, a rendező ország legjobbjai mellett mely öt csapat utazhat a decemberi Rio de Janeiróban rendezendő világbajnokságra. A magyar válogatottban három pápai SO sportoló és négy partnerjátékos kapott helyet. A magyarok a C csoportban Szerbiával és Törökországgal mérkőztek meg, mindkét meccsen megosztoztak a pontokon a csapatok, a mieink így Szerbia mögött a második helyen jutottak tovább, ahol a négy közé kerülésért Franciaország ellen játszottak, sajnos két góllal alulmaradtak, így a zöld divízióban Ausztriát kellett legyőzniük ahhoz, hogy a még továbbjutó ötödik helyért játszhassanak. Ez sikerült is, a sógorokat 3-1-re múlták felül. A mindent eldöntő találkozón az oroszok vártak a mieinkre, sajnos az addigra már a testben és lélekben is fáradt magyaroknak nem volt esélye, 7-0 lett a végeredmény, mellyel eldőlt, hogy a világbajnokságot nélkülük rendezik meg. A válogatott edzője, Szalai Dezső a hazaérkezés után úgy nyilatkozott, felemás érzései vannak a tornával kapcsolatban.
- A csapat maximálisan kitett magáért, minden egyes játékos tudása legjavát adta ki magából, ami egy kicsit bánt, hogy nagyon kevés kellett volna ahhoz, hogy sikerüljön a kitűzött cél, a brazíliai torna. Számomra is meglepő különbségek voltak a csapatok között, visszagondolva reálisan erősségben a kilencedikek, tízedikek voltunk. Ennek egyik oka, hogy – másokkal ellentétben - mi teljes mértékben megfeleltünk a Speciális Olimpia szabályzatának, nem próbáltunk meg különböző kiskapukat kihasználva erősíteni, a másik, hogy a felkészülésünk nem volt épp a legoptimálisabb, egy válogatóversenyünk volt, azt is a tavaszi havazás meghiúsította. A pápai edzőtáborban egy edzőmérkőzést játszottunk, ami nem sok mindenre volt elég. Ha ezeket szem előtt tartva értékelem a tornát, nincs okunk szégyenkezni. Meglátásom szerint a továbbjutásunk a franciák ellen elveszített összecsapáson ment el, ha ott nyerni tudtunk volna, a legjobb négyben találtunk volna magunkat. Nagyon büszke vagyok a fiúkra, bízom benne, hogy lesz még lehetőségem ilyen csapatot irányítani.
Szalai Dezső hozzátette, nem tértek haza üres kézzel Varsóból, hiszen divíziójukban második helyen végeztek, ezüstéremmel gazdagodtak. A válogatott házi gólkirálya a pápai Horváth Dániel lett, aki a válogatott négy góljából hármat szerzett.

A torna végeredménye:
1. Szerbia
2. Románia
3. Franciaország
4. Szlovákia
5. Oroszország
6. Magyarország

További képek hamarosan.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!