Országismereti verseny a Petőfiben


2013-06-10 19:12:01  | cikk: mo  | 


Országismereti verseny a Petőfiben főképe
Második alkalommal szervezte meg levelező rendszerű országismereti versenyét a Petőfi Sándor Gimnázium. Az angol nyelvi vetélkedő eredményhirdetését ma délután tartották az iskolában. Az ünnepélyes alkalmon közreműködött Hunyadi Nagy Eszter, aki kiváló angol kiejtéssel egy rövid részletet olvasott fel a megjelenteknek a Briget Jones naplója című könyv angol nyelvű kiadásából. A verseny díjazottjai értékes könyvjutalomban részesültek, mely kiadványokat népszerű és neves kiadó jóvoltából vehettek kézhez a diákok. A könyvek között angol nyelvi szókincsfejlesztők, nyelvkönyvek és egyszerűsített idegen nyelvű olvasmányok szerepeltek.
Az idegen nyelvi munkaközösség vezetője elmondta, az elmúlt tanévben Angliával ismerkedhettek a diákok, míg az idei fordulók az Egyesült Államokba kalauzolták a résztvevőket. Bognár Anita hozzátette, a megmérettetés öt fordulóból áll, melynek feladatsorát a Petőfi Gimnázium angol nyelvi munkaközössége állítja össze. A munkaközösség vezetője hangsúlyozta azt is, a versenyfeladatok összeállításánál legfontosabb céljuk az volt, hogy érdekes és a szókincset, a szövegértést fejlesztő kérdéseket tartalmazzon. Úgy kívánják ösztönözni a résztvevőket az angol nyelv tanulására és szeretetére, hogy közben izgalmas információkat, ismereteket szerezzenek az adott ország történelméről, kultúrájáról, ismert és népszerű személyiségekről, vagy éppen a művészetekről. A feladattípusok is rendkívül változatosak voltak minden fordulóban: volt feleletválasztós, igaz-hamis állításokkal tűzdelt vagy éppen szövegértéses feladat. Az angol verseny egy-egy fordulójának feladatsorát havonta tette közzé az iskola az interneten, melynek témája fordulónként eltérő volt. Voltak kérdések a sport, a zene, az ünnepek vagy éppen a filmek témakörében. Az igencsak népszerű verseny lebonyolításában az intézmény nagy segítségére volt Epres Martin 11. osztályos tanuló, aki létrehozott egy weboldalt a megmérettetés feladatsorainak feltöltésére. Sokan jelentkeztek a havonta közzétett feladatokra, a város általános iskolai képzést folytató iskoláiból több mint 100 diák kutatta fel az izgalmas kérdésekre adható válaszokat. 

Joó Gerda az Erkel-iskolából jelentkezett az angol versenyre. A hetedikes diák három éve tanul angolul és örül, hogy elindult a megmérettetésen. Szereti az angol nyelvet, már sok mindent megért. A versenyen is éppen ezért indult el, hogy minél szélesebb körben megismerje az angol nyelvű országokat, és bővítse nyelvtudását.    

Képek:

Eredmények:

7. osztály
1. hely Joó Gerda (Erkel)
2. Baky Boglárka (Erkel)
Gyalog Kata (Erkel)
Pődör Patrícia (Munkácsy)
3. hely Domonkos Anna (Erkel)

8. osztály
1. Bolla Mirella Dzsenifer (Tarczy)
2. Sándor Luca (Tarczy)
3. Szalóky Krisztina (Erkel)

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!