Már a négyes döntőben a Pápa Motax KC


2013-06-10 11:52:52  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Már a négyes döntőben a Pápa Motax KC főképe
Csütörtöki idegenbeli mérkőzése után vasárnap már hazai pályán igyekezett kiharcolni a Pápa Motax KC csapata a négyes döntőbe kerülést. Az idegenben elszenvedett hétpontos vereség után sok idő nem volt gondolkodni, egy cél lebegett a hazai játékosok előtt: teljesíteni a kitűzött nyolcpontos győzelmet! A sorsdöntő "csatára" Feigl sérülten vállalta a játékot (a héten több gerincsérvet is megállapítottak nála), sőt a bemelegítés alatt újabb magas emberét vesztette el a vendéglátó alakulat Rédei személyében. Ezen hátráltató körülmények közepette indult a mérkőzés, amely első kosara most már hagyományos módon egy Henrik tripla volt. A vendégcsapat azonnal válaszolt is rá, így az első három percben fej-fej mellett a haladt a két árda, majd kis lélegzetvételhez jutott a PKC, Horváth Attila eredményes büntetőzésének köszönhetően. A negyed derekára a távolról rendkívül pontosan célzó csepeli játékosok megfordították a mérkőzést, azonban két eredményes támadásnak köszönhetően egypontos előnnyel mehettek a rövid pihenőre a Motax KC játékosai (17-16). A folytatásban fokozatosan építette előnyét a hazai gárda, ami főképp szoros védekezésének volt köszönhető, hiszen a második negyed első hét percében mindösszesen nyolc pontra volt képes a pesti alakulat, így a negyed derekára már tízpontos hazai vezetést mutatott az eredményjelző. Egy nem várt fordulatot követően az előny pillanatok alatt kettő pontra csökkent, amely jól mutatta a mérkőzés hektikusságát. A végszó azonban Horváth - Henrik duóé volt, akik gyors két kosárral ismét hat pontra duzzasztották a differenciát (40-34).
A félidőben a Pápai Nagycsaládosok Közhasznú Egyesülete a Pápai Kosárlabda Clubbal karöltve dobóversenyt rendezett a szép számban kilátogató fiatal kosarasok számára, mely nagy sikert aratott a közönség köreiben. A nagyszünetet követő percekben az öltözőben ragadtak a pápai srácok. Az első hét percben mindösszesen öt pontot gyűjtöttek, amely az első félidei ponttermést nézve elég szegényesnek mondható. A vendégek ki is használták a hazaiak hullámvölgyét, és ismét egalizálták a mérkőzést, már sokadszor! Ekkor azonban a fáradni látszó fővárosiak ellen Horváth és Ács robbantott egy nagyot, mellyel két perc leforgása alatt ledolgozva a hétpontos idegenbeli hátrányt, megfordították a mérkőzést. A záró játékrész tízpontos pápai vezetéssel indult (55-45), melyet most már nem lehetett leadni a hazai játékosoknak, ha négyes döntőt szerettek volna játszani. Ennek jegyében utolsó erőtartalékait is összeszedte a Pápa Motax KC, amely a negyed elején újabb magas embert vesztett el, Ács a kipontozódás sorsára jutott. A vendégek minden erejüket felhasználva küzdöttek, termelték a kosarakat, hiába, hiszen erre is volt válasza a PKC-nak, Vajda és Viant személyében, akik pontos támadásbefejezéseikkel végleg megroppantották ellenfelüket. A negyed utolsó perceire kialakult 16 pontos különbségből már nem tudtak felállni, és Simon büntetőivel kialakította a 78-59-es végeredményt. Egy rendkívül kiélezett, és hektikus mérkőzést nyert meg a Pápa Motax KC a nagyon jó erőkből álló csepeli gárda ellen. Többször saját árnyékát is átlépve, végül megérdemelten vívta ki az NB II négyes döntőjében való szereplést.

Vajda Balázs: Nagyon örülök a győzelemnek, és mai napon mutatott küzdőszellemnek is! Jelentősen tudtunk változtatni csütörtöki játékunkhoz képest, amely meghozta az eredményt. Az idegenbeli 78 pontra ma 59-et kaptunk, ami jól mutatja mennyit fejlődött a csapat védekezése. Nagyon bízom benne, hogy ez a mentális erő kitart még egy hétig. Köszönöm a szurkolók egész éves biztatását, sokat jelentett a szezon során!

Pápa Motax KC - BC Csepel II 78:59 (17:16, 23:18, 15:11, 23:14)
Dobók: Horváth A 18, Henrik 20/9, Feigl, Simon 6, Vajda 10, ill. Ács 10, Viant 10, Perger 2, Horváth K. 2, Horváth Á., Farkas B., Rédei

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!