Április 11-én lesz az országgyűlési választás első fordulója


2010-01-22 15:45:58  | cikk: Tóth Tamara  | 


Április 11-re írta ki az országgyűlési képviselők választásának első fordulóját Sólyom László köztársasági elnök – olvasható a Köztársasági Elnöki Hivatal honlapján. A választások második fordulóját április 25-én tartják.

A köztársasági elnök a dátum kiírásakor figyelembe vette a magyar szavazási szokásokat, vasárnap mehetünk leadni voksainkat a kijelölt szavazóhelyekre. Sólyom László a lehető legkorábbi időpontot szerette volna kiírni, de az április 4-én Húsvét vasárnapja lesz, ezért egy héttel későbbre került a dátum, április 11-ére. A választás kitűzésével hivatalosan is megkezdődött az április 9-én éjfélig tartó választási kampány. A választási eljárásról szóló törvény szerint a kampány a választás kitűzésétől a szavazást megelőző nap 0 óráig tart.  Az első forduló előtt április 10-én 0 órától április 11-én 19 óráig kampánycsend van, ekkor kampánytevékenységet folytatni tilos.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!