Napi Gazdaság: 15,8 milliót bukott a Lombard Pápa


2013-06-07 15:35:52  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Napi Gazdaság: 15,8 milliót bukott a Lombard Pápa főképe
Mindössze az MTK és a Honvéd futballcsapatait működtető gazdasági társaság tudott profitot termelni 2012-ben – olvasható a Napi Gazdaság összeállításában. A napi.hu által vizsgált tizennégy cég összesen több mint négymilliárd forint veszteséggel zárta az évet. A jegybevétel a legtöbb helyen elenyésző, a reklámbevételek és a tévés jogdíjak nélkül sokkal nagyobb lenne a veszteség. A legnagyobb költségvetésű magyar futballklub toronymagasan a székesfehérvári Videoton FC, 2012-es árbevétele meghaladta a kétmilliárd forintot − derül ki a társaság nyilvános beszámolójából. Jól jelzi a fehérvári klub üzleti dominanciáját, hogy a második helyezett FTC árbevétele alig harmada volt tavaly a Videotonénak, a fővárosi kilencedik kerületi csapat 748,1 millió forintból gazdálkodhatott. A Lombard Pápa kasszájába 2012-ben 205,3 millió forint került, ám a napilap szerint így is 15,8 millió forintos hiányt mutattak a számok az év végén. A legrosszabbul az Újpest FC-nek sikerült gazdaságilag a 2012-es év, a csapatot működtető gazdasági társaság alig 250 millió forintos árbevétel mellett 1,6 milliárdot meghaladó mérleg szerinti veszteséget szenvedett el. A legkisebb költségvetésből az idény végén utolsóként a másodosztályba kieső Egri FC gazdálkodhatott, a klubnak 176,4 millió forint volt az árbevétele, emellett 82,8 millió forintos mérleg szerinti veszteséget könyvelt el. Rajtuk kívül csak a PMFC-Matias tudott 200 millió forint alatti bevételből gazdálkodni, de a vállalkozás szintén veszteséget termelt.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!