Nagyszabású egészségnapot szervezett a Weöres-iskola


2013-06-07 11:36:44  | cikk: mo  | 


Nagyszabású egészségnapot szervezett a Weöres-iskola főképe
A Weöres Sándor Általános Iskola mindig nagy hangsúlyt fektetett a diákok egészséges életmódra nevelésére. Az intézmény évek óta megszervezi hagyományos tavaszi, illetve őszi egészségnapját. Az idei programot az Innovatív iskolák fejlesztése című TÁMOP pályázat nyomán nagyszabásúra tervezték. A mai nap során 15 helyszínen várta foglalkozás a gyerekeket, melyek a legkülönfélébb tevékenységi köröket fedték le. A 15 állomás között szerepelt mozgásos játék, bőrápolási tanácsadás, gerinctorna, salátakészítés, zöldségszobrászat, gyógynövényes előadás és ételkóstoló, társasjáték készítés, elméleti totó, vagy éppen pogácsasütés teljes kiőrlésű lisztből. Pulay Róbertné a program kapcsán azt hangsúlyozta, ökoiskola lévén különösen fontos az intézmény számára, hogy megismertesse a diákokat az egészséges életmód legfontosabb alapelemeivel. A gyerekekkel történő beszélgetésekből bár kiderül, hogy a szülők egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészséges táplálkozásra, mégis fontos, hogy az iskola olyan ismereteket és értékeket közvetítsen, amelyek az egészségtudatos életmód irányába terelik a diákközösséget. Az igazgatóhelyettes kiemelte azt is, az egészségnap lényege a tanulás, természetesen játékos formában. Az elméletet tapasztalati ismeretekkel igyekeznek elmélyíteni. A gyerekek megkóstolhatják az egészséges alapanyagokból készült ételeket, elsajátíthatják a jótékony gerinctorna elemeit, kipróbálhatják a kamaszok problémás bőrére alkalmas kozmetikumokat, megismerhetik a gyógynövényeket és azok hatásait – egyszóval saját érzékszerveik segítségével fedezhetik fel az egészséges életmód alappilléreit.

A diákok élvezték a mai nap programjait. Tóth Dávid örömmel számolt be arról, hogy mi mindent tanult a vitaminokról és arról, hogy az egészséges táplálkozás és életmód mennyire fontos a gyerekek életében. Dávid a kreativitását is kiélhette a mai napon, hiszen egy legyet készített a zöldségszobrász foglalkozáson, hatalmas szemekkel és nagy szárnyakkal.

Krivácsy Esztert a salátakészítésről kérdeztük az iskolában. Elmondta, hogy otthon ő is szokott salátát fogyasztani, igaz csak hetente egy alkalommal. A mai napon viszont megtanulta: a zöldségekben és gyümölcsökben nagyon sok a vitamin, és gyakrabban be kellene iktatnunk a táplálkozásunkba.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!