Összegezte a gyerekek szabadidős tevékenységeit támogató pályázatát a városi könyvtár


2013-06-05 22:28:29  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Összegezte a gyerekek szabadidős tevékenységeit támogató pályázatát a városi könyvtár főképe
A végéhez közeledik a Jókai Mór Városi Könyvtár nevelési-oktatási intézmények tanórai, tanórán kívüli és szabadidős tevékenységeinek támogatását célzó TÁMOP-os pályázata. A több elemből álló, rendkívül változatos szakköröket, foglalkozásokat felvonultató pályázat eddigi eredményeiről a projekt résztvevői számoltak be a könyvtár olvasótermében ma délelőtt.
Az egybegyűlteket dr. Áldozó Tamás polgármester köszöntötte, aki beszédében hangsúlyozta: a könyv sohasem megy ki a divatból, könyvek mindig is lesznek, bármilyen impozáns helyettesítő vagy a helyettesítésre irányuló eszköz kerül forgalomba.
– Nagyon sok fiatalnak a könyvtár e projekt keretében valódi élményt nyújtott. Számukra is bebizonyosodott, hogy a könyvtár nem egy hideg termekből álló helyiség, ahol csupán poros könyvek sorakoznak a polcokon. A könyvtárhoz jó érzéssel lehet viszonyulni, itt kapcsolatok, barátságok szövődtek – fogalmazott a városvezető. Dr. Áldozó Tamás megjegyezte, a korszakváltás és költözés előtt álló pápai könyvtárnak ez az egyik utolsó rendezvénysorozata, amit a jelenlegi, számos emléket hordozó könyvtárépületben tartanak.
A polgármester gondolatai után dr. Hermann István könyvtárigazgató is méltatta a pályázatot, amit rendkívül tartalmasnak nevezett, majd kiemelte, a könyvet sokan és sokszor temették már a történelem folyamán, de folyton-folyvást beigazolódott, hogy könyvekre mindig szükség lesz.
Polovitzerné Antal Mónika könyvtáros, projektmenedzser tájékoztatójában elmondta, a városi könyvtár a pályázat keretében hat nevelési-oktatási intézménnyel kötött együttműködési szerződést. 50 alkalommal tartottak kétszer 45 perces szakköri foglalkozásokat, emellett a projekthez két témahét lebonyolítása is hozzátartozik. Mindez megvalósításához közel 6,5 millió forint pályázati pénzt nyert el a könyvtár.
A továbbiakban az egyes foglalkozások vezetői vetített képes beszámolót tartottak a gyerekekkel végzett munkáról, így a jelenlévők bepillanthattak egyebek mellett a nyomdai és számítógépes szakkör, az olvasás-módszertani programok, a filmes tanfolyam, az agyagozás, valamint a kézműves foglalkozások kulisszáiba.
A sikeresnek értékelt projekt bemutatására irányuló rendezvényt a tókerti óvodások műsora és a refisek rövidfilm-bemutatója tette teljessé, a szakkörökön készített alkotásokból pedig kiállítás látható a könyvtár folyosóján.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!