Mesekönyvet adtak ki a nemzetiségi csoport óvónői - ülésezett a PNNÖ


2013-06-05 14:35:46  | cikk: mo  | 


Mesekönyvet adtak ki a nemzetiségi csoport óvónői - ülésezett a PNNÖ főképe
A 2011. évi, a nemzetiségek jogairól szóló törvény alapján adott köznevelési intézmény névváltozását illetően a fenntartónak kötelessége kikérni a nemzetiségi önkormányzat véleményét. E jogszabály indokolta a Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat (PNNÖ) mai ülését, melyet Pillerné Fódi Ilona vezetett. A képviselők az ülésen döntöttek arról, hozzájárulnak a Munkácsy-iskola névváltoztatásához, melynek új elnevezése: Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola lett.

Az ülésen a vegyes ügyek keretében Gőgösné Bakos Adél beszámolt az áprilisban megszervezett német nemzetiségi szépkiejtési verseny eredményeiről. A megmérettetésen 17 tanuló vett részt a város és a környék általános iskoláiból, illetve a pápai középiskolákból.

Pillerné Fódi Ilona elnök tájékoztatta a megjelenteket arról, hogy a Vajda lakótelepi Óvoda nemzetiségi csoportjának két óvodapedagógusa kétnyelvű mesekönyvet jelentetett meg, melynek 500 példányban történő kiadását a PNNÖ is nagy örömmel támogatta. A PNNÖ elnöke elmondta, a mesekönyv szövegét és rajzait is az óvónők, Farkas Veronika és Szabó Csilla készítették. A kiadvány megvásárolható a Vajda lakótelepi Óvoda nemzetiségi csoportjában.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!