Nagy volt az érdeklődés az élelmiszersegély osztáson – holnapra már nem jutott csomag


2013-06-04 18:31:41  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Nagy volt az érdeklődés az élelmiszersegély osztáson – holnapra már nem jutott csomag főképe
A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal ismét nagy mennyiségű élelmiszersegélyt juttatott el térítésmentesen városunkba, melyet az ESZI Családsegítés munkatársai osztottak szét a legrászorultabb személyek között a ma nap folyamán. 
- Az Európai Unió által finanszírozott EU Élelmiszersegély Programot a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal szervezi. Az országos program keretében az uniós forrásból előállított élelmiszereket az MVH-val szerződött segélyszervezetek juttatják el a magyarországi rászorultak részére. Az idei évben második alkalommal osztja a családsegítő szolgálat az Európai Unió által közvetített élelmiszercsomagot. Januárban körülbelül 2100 csomagot tudtunk biztosítani a rászorulók részére. A 2 kg lisztből, 4 csomag tésztából, 1 csomag háztartási kekszből, 3 csomag csokis kekszből és 1 kg cukorból álló csomag igénylésére a létminimum közelében élők és a kisnyugdíjasok jogosultak. Az egy-két fős háztartások egy csomagot, a több fős (4 fő felett) családok pedig két egységcsomagot vihetnek haza – tájékoztatta hírportálunkat Maródiné Győrffy Viktória vezető családgondozó.
A mai osztás 1500-1800 családot érintett.
A közel 7 kg-os egységcsomagokat Pápa Város Önkormányzatának Egyesített Szociális Intézménye (ESZI) Családsegítés munkatársai és önkéntesek osztották szét.
A vezető családgondozó érdeklődésünkre hozzátette még, az élelmiszerosztás rendkívül népszerű volt a mai napon, nagyon sokan eljöttek, így az élelmiszer-szállítmány teljesen el is fogyott. Éppen ezért a holnapra szintén meghirdetett adományosztás elmarad.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!