Diákolimpiai versenyek után övvizsga a Bakony Judo Clubnál


2013-06-04 15:01:19  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Diákolimpiai versenyek után övvizsga a Bakony Judo Clubnál főképe
A Bakony Judo Klub sportolói közül a versenyidőszak mostani szakaszában hét judóka szerzett az országos diákolimpiai döntőkön 1-5. helyezést. Az egyesület a márciusi masters és kata országos bajnokságokon már 11 országos bajnoki pontot gyűjtött. Lezajlott a 20 éves fennállásukról megemlékező I. Pápai Bakony Kupa is, amelyet az ilyenkor sajnos előforduló apróbb hibákkal együtt is sikeresnek értékeltek. Emellett junior és diák versenyeken is tatamira léptek a sportolók, az első megmérettetést Mogyoródon rendezték. Az eredményekről Végh József számolt be.
- Mogyoród adott otthont a junior "B" korcsoport országos diákolimpiai döntőjének, ahol a -60 kilogrammos súlycsoportban a még ifjúsági korú Balikó Balázs az ötödik helyen végzett. Ezt követően Győrszentivánon regionális diákolimpiát rendeztek a diák korcsoportos versenyzőknek, ahol hat sportolónk lépett tatamira. Szolga Larisza (-44 kilogramm) valamint Tóth Dorottya (-56 kilogramm) első helyet szerzett, Dékány Bálint (-34 kilogramm) nyakába ezüstérem került, Mészáros Botond pedig épphogy lecsúszott a dobogóról. A serdülőknél Krikker Martin szintén negyedik, Németh Csongor ötödik helyen fejezte be a küzdelmeket. A diák korcsoportos versenyzők országos diákolimpiai döntőjét Baján rendezték, a 11 évesek -44 kilogrammos súlycsoportjában Szolga Larisza a nagyon értékes 5. helyen végzett, a 12 évesek -56 kilogrammos súlycsoportjában Tóth Dorottya három küzdelmet követően csak a döntő meccsen maradt alul, és élete első országos versenyén szerzett ezüstérme kiváló eredmény, ami nagyon biztató a jövőre nézve.
Végh József hozzátette, legközelebb Veszprémben és Ajkán szerepelnek, majd következik a szokásos nyári övvizsga, ami után némi pihenő vár a gyerekekre, edzőkre egyaránt, nemsokára pedig elkezdik a várostól kapott edzőterem kialakítását.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!