A Rábaközzel ismerkedtek az erkelesek


2013-06-03 19:30:39  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


A Rábaközzel ismerkedtek az erkelesek főképe
A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ egy nyertes európai uniós TÁMOP pályázatnak köszönhetően több alkalomból álló foglalkozássorozatot indított útjára februárban. Az egyik ilyen a Pápai Art Koktél elnevezésű program, melynek keretében néptánc szakkörön és táncházon vehettek részt az erkeles diákok. A program célja a tehetséggondozás. Baán Éva szakmai koordinátor érdeklődésünkre elmondta, a 20 tanuló öt foglalkozáson sajátíthatta el a Rábaköz jellegzetességeit.
- Az Erkel-iskolában sok a tehetséges diák, akik már évek óta tanulnak néptáncolni, s ezt az oktatást egészítettük ki. Az öt foglalkozás során a Pápához közeli Rábaközről esett szó. A táncoktatásnál a Vadvirág Néptáncegyüttes táncosai is közreműködtek.
A havi szakkört Müller Anita és Müller Zoltán táncpedagógusok tartották.
- A Tiszán innen, Dunán túl elnevezésű foglalkozás során a résztvevők komplex betekintést nyerhettek a Rábaköz táncaiba, népszokásaiba, viseletükbe, területi és néprajzi elhelyezkedésére és a zenei világukba. A táncház során megismerkedtünk a csárdással, a frisscsárdással és a polgári táncokkal is. A gyerekek nagyon ügyesek voltak, élvezték a szakkört – fogalmazott Müller Anita.
A táncháznál a Sindő Népzenekar húzta a talpalávalót.
Az utolsó, vagyis a ma délutáni szakkört a Pápa Városi Televízió rögzítette, az elkészült szakmai anyagot oktatófilmként fogja a későbbiekben használni az Erkel-iskola.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!