15 éves a Rebel-Lion TSE


2013-06-03 16:56:01  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Gyurom János  | 


15 éves a Rebel-Lion TSE főképe
A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központban teltház előtt, korábban soha nem látott nagyszabású gálaműsorral ünnepelte fennállásának 15 éves évfordulóját a Rebel-Lion Tánc-Sport Egyesület. A látványos estén Unger Tamás alpolgármester köszöntő szavait követően az egyesület közel 200 tagja az ovisoktól a versenyzőkig színpadra lépett 46 műsorszámmal, emellett az Allegro AMI táncosai, a Dé-Mol Színjátszó Társulat, valamint a veszprémi Sing-Sing-Sing Musical Show tánckara is emelte az est fényét. Az egyesület vezetője, Kocsis Attila szerint az 1998-as megalakulás utáni időszak nem volt épp egyszerű.
- Minden kezdet nehéz – tartja a mondás, és ez ránk is igaz volt. Ahogy most is, 15 évvel ezelőtt is szinte minden feladat rám hárult, persze a táncosoktól, a szülőktől is kaptam egy-egy rendezvénynél segítséget, de a háttérmunkáért én voltam, és vagyok a mai napig is a felelős. Ha visszagondolok, csak a szépre emlékszem, a rossz dolgokat hamar elfelejtem, rengeteg olyan dolog van, amire büszke lehetek, kezdve a hazai versenyektől a nemzetközi sikerekig. A tízéves gálánál nem gondoltam volna, hogy 15 éves is lesz, akkor úgy éreztem, hogy kicsit sok volt az a mögöttem álló tíz év, de nem sokkal utána jöttek olyan gyerekcsoportok, akik visszaadták az energiámat, így folytattam. Ez az öt éve tartó lendület töretlen, rengeteg dologra készülünk, bízom benne, hogy ezeket meg is tudjuk valósítani, kezdve a nemsokára esedékes világbajnoksággal.
Kocsis Attila elmondta, a gálán rengeteg új kosztümöt, koreográfiát láthattak az érdeklődők, a modern táncok széles repertoárja látható volt, a pörgős rendezvényen a hip-hop, az akrobatikus rock’n roll, a show tánc, a musical funky, a disco, jazz, a boogie-woogie, a swing és a fasion dance is helyet kapott. Jó hír, hogy nem kell szomorkodnia azoknak, akik az első gáláról lemaradtak, hiszen a nagy érdeklődésre való tekintettel az egyesület még egy előadást tart, június 9-én 17:30 perces kezdéssel.

A fotókat köszönjük Gyurom János, E-MAFOSZ diplomás fotóművésznek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!