Jövőre is az élvonalban szerepelhet a Lombard Pápa


2013-06-02 19:56:44  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: nso.hu  | 


Jövőre is az élvonalban szerepelhet a Lombard Pápa főképe
Az NB I-es bajnokság 30. fordulójának legnagyobb kérdése az volt, hogy az Eger mellett a Siófok vagy a Lombard Pápa búcsúzik-e az élvonaltól. A Balaton-partiak az Újpesttel néztek farkasszemet, a Lombard pedig Diósgyőrbe látogatott. A vendégeknél a legnagyobb hiányzó a kisárgult Goran Maric volt, a hétfőn kinevezett Tóth Bálint a Szűcs – Tóth, Dlusztus, Dóczi, Rodenbücher, Présinger – Quintero, Tóth B., Szabó O., Arsic – Griffths kezdőt küldte pályára. Idegesen kezdtek a mieink, a hazaiak alakítottak ki nagyobb lehetőségeket, előbb Gohér beadásáról maradt le Rudolf, majd Luque szabadrúgása ment kevéssel fölé. A 21. percben Szabó Ottó lábában volt a vezető pápai találat, ám Ribánszki üggyel-bajjal menteni tudott. Szűcs Lajos két nagy védést is bemutatott a félidő derekán, előbb Fernando pöckölését, majd Gallardo próbálkozását hatástalanította. A 40. percben Fernando nyesése centikkel a kapufa mellett hagyta el a játékteret, majd a félidő utolsó helyzeténél Gallardo szenzációs passzal ugratta ki Rudolfot, aki előtt már csak Szűcs volt, ám a diósgyőri passz helyet ellőtte a labdát, amit Szűcs simán fogott. Az 51. percben a meccs addigi legnagyobb helyzete maradt ki, Gohér futott el a bal oldalon, a labda Luque elé pattant, aki ajtó-ablak szituációban 10 méterről a léc fölé bombázott. Tovább folytatódott a Szűcs parádé, a 63. percben Vági távoli lövésre szánta el magát, a pápai hálóőr pedig hatalmas bravúrral kitolta a lövést a jobb felsőből. Három perccel később a csereként beállt Beliczky veszélyeztetett a jobb oldalról, Ribánszki óriásit védett. A 81. percben már Szűcs is verve volt Gohér lövésénél, a kapufa azonban a pápaiakkal volt. Hét perccel a lefújás előtt megszerezte a vezetést a Lombard, Griffiths szép csellel fűzte be Kádárt, majd lőtt, a labda irányt változtatott Vadászon, így a hazai kapusnak esélye sem volt 0–1. A 90. percben megfogyatkozott a Lombard, Dóczi kezezésért megkapta második sárga lapját, majd egy perccel később egyenlített a DVTK. Egy bal oldali szabadrúgás után Kádár pofozta a labdát a hálóba 1–1. A végére maradt még egy les miatt meg nem adott Griffiths gól, az eredmény nem változott. Siófokon az Újpest legyőzte a tizenegyest is hibázó hazaiakat, így a Lombard szerepelhet jövőre az első osztályban!

Diósgyőr – Lombard Pápa 1-1 (0-0) Gsz.: Kádár ill. Vadász (öngól)

Tóth Bálint: Mentálisan már a mérkőzés elején ott voltunk, és az első tizenöt perc a miénk volt. Utána következett egy holtpont, lüktetett a játék ide-oda, mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek. Egy kicsit úgy érzetem ekkor, hogy megtorpantunk, a szünet nagyon jókor jött. Akkor összeraktuk magunkat. Az a baj, hogy volt két-három sérültünk, de kitűnőre vizsgáztak, aztán utána a szerencse is mellénk állt hátul is meg elöl is. A sorsunk ekkor már nem a saját kezünkben volt, de a jó Isten megsegített minket, és az az alázat, amelyet a játékosok bemutattak, meghozta a gyümölcsét.

Kovac Zoltán: Arról szólt a mérkőzés, hogy becsülettel, tisztességesen játsszuk le. Gratulálok a Pápának, és sajnálom a Siófokot, mert nagyon szép eredményeket ért el, de ilyen a futball. Sok kihagyott lehetőségünk volt, de örülök, hogy mégis sikerült kiegyenlítenünk a szurkolótáborunk előtt.

Diósgyőri VTK: Ribánszki - Vági, Vadász, Kádár, Gohér - Gallardo, Takács P., Fernando (Elek Á., 82.), Luque (Nagy T., 88.) - Bacsa (Seydi, 56.), Rudolf

Lombard Pápa: Szűcs L. - Tóth G., Dlusztus, Dóczi, Rodenbücher, Présinger - Quintero (Tajthy, 85.), Tóth B. (Beliczky, 61.), Szabó O., Arsic (Lagator, 68.) - Griffiths

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!