Bemutatóval zárult a Mesekastély


2013-06-02 18:59:03  | cikk: mo  | 


Bemutatóval zárult a Mesekastély főképe
Közel 40 foglalkozás után ma bemutatóval zárult a Mesekastély címmel szervezett múzeumpedagógiai sorozat. Az Esterházy-kastély barokk főúri enteriőrjeit, a kor jellemzőit, a kastélyban található festményeket, a barokk öltözködést és a menüettet részletesen bemutató foglalkozássorozat 15 óvodás korú kisgyermekkel indult, melynek célja, hogy a város kiemelt nevezetességét, az Esterházy-kastélyt közelebb hozza, megismertesse a kicsikkel.
Mészárosné Varga Veronika, a Mesekastély foglalkozásainak vezetője elmondta, izgalmas alkalmak állnak a gyerekek háta mögött, hiszen megismerték a kastélynak minden titkát, voltak a pincében, jártak a padláson, többször bejárták a főúri enteriőröket. A kicsik magukra ölthették a barokk ruhákat, táncokat sajátítottak el, megtanulták milyen viselkedésformák voltak jellemzőek a barokk korban. A drámapedagógia és a múzeumi közeg segítségével történeteken keresztül tárult eléjük ez a világ. A gazdag gyermeki fantázia nyomán mesék születtek a kastély falai között. A gyerekek szívesen játszották el a klasszikus meséket is, de kitaláltak egészen új történeteket, így született meg például a kastélyban lakó manók legendája. E történetekből tovább építkezve íródnak meg azok a meserészletek, melyeket később a gyerekek játszanak el az októberben induló újabb foglalkozássorozat keretében. M. Varga Veronika hozzátette, a ma zárult sorozat egésze kísérleti jellegű volt, hiszen a foglalkozásvezető arra volt kíváncsi, miként, milyen múzeumpedagógiai elemekkel lehet elvarázsolni a gyerekeket, bevonni őket a barokk pompa világába. A sorozat sikeresnek bizonyult. A mese októberben folytatódik...

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!