Több mint hatszáz diák perdült táncra a tanévzáró vizsgaműsoron


2013-06-02 12:36:39  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Több mint hatszáz diák perdült táncra a tanévzáró vizsgaműsoron főképe
Tanévzáró vizsgaműsort tartott a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskolája, valamint Tánc-Lánc Alapfokú Művészetoktatási Intézménye a JMSZK színháztermében a szombati nap folyamán. Délelőtt, illetve délután néptáncot, míg este társas- és moderntáncot láthatott a nézőteret zsúfolásig megtöltő közönség. A tanévzáró programját a református templomban zajló ökumenikus áhítat tette teljessé.
– 26 esztendő szakmai tapasztalata alapján bátran mondhatom, a 2012-es és az idei év hatalmas pozitívumokat hozott, ugyanis döbbenetes fejlődést tapasztaltunk a gyerekek részéről a néptáncban, illetve a társas- és moderntáncban. A mostani vizsgaműsor mindhárom előadása is rendkívül színvonalas volt, mindenkivel elégedett vagyok. Mindez bizonyítja, hogy táncoktató kollégáim felkészültek és remek munkát végeznek. A kiváló szakmai munkának köszönhetően pedig az ország egyik legjobb táncbázisa működik Pápán. Külön öröm számunkra, hogy a városban lehetőség van a népi kultúra ápolására, és teljes mértékben befogadják, támogatják tevékenységünket. A magyar népzene- és néptánckultúra kiemelkedő szintet, színvonalat képvisel a világon. Célunk, hogy megőrizzük és továbbadjuk a gyerekeknek ezt a felbecsülhetetlen kincset – nyilatkozta hírportálunknak Müller Zoltán tapasztalt táncoktató, aki egyúttal a széles körben ismert és elismert Vadvirág Néptáncegyüttes művészeti vezetője.
Mint mondta, évek óta hatalmas érdeklődés és nagy siker övezi növendékeik vizsgaműsorát, amely szinte már túlnőtte a színháztermet. Müller Zoltán kérdésünkre kifejtette, manapság komoly érdeklődés mutatkozik a gyerekek részéről a különféle táncok iránt. A táncoktató kiemelte, a mai mozgásszegény világban a tánc nagyszerű lehetőséget kínál a fiatalok mozgásra bírásához, a mozgáskultúra fejlesztéséhez.
A szombati nap folyamán több mint hatszáz ifjú táncost láthatott a közönség a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színpadán.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!