Kisgyermekek rajzait díjazta a rendőrkapitányság


2013-05-31 22:31:01  | cikk: HuHa  | 


Kisgyermekek rajzait díjazta a rendőrkapitányság főképe
Az Országos Rendőr-főkapitányság és az Országos Baleset-megelőzési Bizottság idén is megszervezte az óvodás és általános iskolás korúak számára a Közlekedésbiztonság gyermekszemmel című rajzpályázatot. A gyermekek feladata az volt, hogy a közlekedéssel, a közlekedésbiztonsággal kapcsolatos rajzot készítsenek. A versenyt a Pápai Rendőrkapitányság ezúttal is meghirdette az illetékességi területén működő intézményekben, és bár csupán négy óvoda és három általános iskola küldte be diákjainak rajzait, így is 104 alkotás érkezett a kapitányságra. A városi forduló eredményhirdetését csütörtökön délután tartották a kapitányság épületében.
-Nagyon színvonalas munkák érkeztek, főleg az alsó tagozatosok készítettek remekműveket, így a kapitányság hölgy munkatársaiból álló zsűrinek nagyon nehéz dolga volt – értékelte a versenyt Császárné Elek Veronika rendőr alezredes. A legkisebbek jellemzően közlekedési táblákat, járműveket, gyalogos átkelőket és közlekedési helyzeteket ábrázoltak, az iskolások közül pedig sokan a közlekedési veszélyhelyzeteket jelenítették meg rajzaikon. A Pápai Rendőrkapitányság tizennégy kisgyermek alkotását díjazta, őket hívták meg az eredményhirdetésre, melyre kiállítást is készítettek a beérkezett képekből. A felső tagozatosok kategóriájában Németh Benedek, a Munkácsy Mihály Általános Iskola 12 éves tanulója vehette át az első helyezettnek járó díjat. Benedek elmesélte, szívesen rajzol és már más rajzversenyen is indult. A kapitányság versenyére egy egész eseménysort lerajzolt.
-Négy képkockából álló rajzot készítettem. Az elsőn az szerepel, hogy egy ember berúg, a másodikon, hogy beül a kocsijába, aztán azt, hogy karambolozik és a negyedik képen az szerepel, hogy a kórházban fekszik – mesélte és hozzátette, rajzával azt üzeni, nem szabad autót vezetni annak, aki alkoholt fogyasztott. A fiú nagyon örült az első helyezésnek, de mint mondta, minden kiállított rajzot szépnek talált.
A felmenő rendszerű rajzversenyre készített képek közül mindhárom – óvodás, alsó tagozatos és felső tagozatos – kategóriából ötöt-ötöt küldtek tovább a megyei fordulóra, ahonnan ugyancsak öt-öt alkotás juthatott tovább az országos versenyre. A pápai és Pápa környéki gyermekek olyan ötletes és szép alkotásokat készítettek, hogy a megyei kapitányság a tizenötből hatot továbbküldött az országos fordulóra.
 De nemcsak a rajzversenyen szerepeltek eredményesen a pápai és Pápa környéki gyerekek, a közelmúltban megtartott kerékpáros közlekedési versenyeken is remekeltek a fiatalok. Az általános iskolások versenyén győztes diák megnyerve a megyei fordulót, továbbjutott az országos megmérettetésre és a középiskolások versenyén a segédmotor-kerékpáros kategóriában továbbjutó tanuló is részt vehetett az országos fordulón – tájékoztatott Császárné Elek Veronika.

Képek:

A közlekedésbiztonság gyermekszemmel rajzverseny pápai fordulójának győztesei:

Óvodás kategória:

Végh Ármin és Horváth Miron- Külsővati Napköziotthonos Óvoda

Alsó tagozatos kategória:

Kovács Nikolett és Bogdán Dávid- Mezőlaki Általános Iskola

Felső tagozatos kategória:

Németh Benedek - Munkácsy Általános Iskola

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!