Gőgös Zoltán: Gazdaságpolitikai fordulatra van szükség


2013-05-31 16:51:10  | cikk: mo  | 


Gőgös Zoltán: Gazdaságpolitikai fordulatra van szükség főképe
Az MSZP támogatta a kormány azon törekvését, mellyel a munkahelyek megőrzése céljából nyújt segítséget a bajba jutott vállalatoknak, de gazdaságpolitikai fordulat hiányában ez is csak rövid távú megoldást jelenthet – fogalmazta meg mai sajtótájékoztatóján Gőgös Zoltán.
A szocialista országgyűlési képviselő hangsúlyozta, komoly problémákkal küzd a magyar élelmiszeripar, mivel az elmúlt két és fél év olyan terhet rakott a vállalkozásokra, amely a mostani gazdasági környezetben és fogyasztási volumen mellett nem kigazdálkodható.
- Amikor állami segítséget kaptak ezek a cégek, csupán annak egy részét kapták vissza, amit korábban az állam elvont tőlük. Ezt a mérlegadatok egyértelműen bizonyítják. Továbbra is nagy rajtuk a teher, amelyet az élelmiszeráfa okoz, és minden olyan adónemet, amelyek megjelennek, nem tudják elkerülni – tette hozzá a politikus.
Gőgös Zoltán kiemelte azt is, nem teheti meg egyetlen állami, önkormányzati tulajdonú cég sem, hogy nem tartja be a jogszabályokat. A törvény kimondja, hogy 30 napon belül a beszállítókat ki kell fizetni.
- Ezt nem szegheti meg senki. Pláne nem egy állami vagy önkormányzati tulajdonú cég. Amikor a termelők jogosan kérik a jussukat, akkor erre a jogszabályra hivatkoznak. Az pedig csak olaj a tűzre, ha egy provokációval felérő ajánlatot kapnak, amit normális gazdasági szereplő nem fogadhat el. Úgy gondolom, a pillanatnyi zavart ez okozta, és ennek súlyos következményei lehetnek a működés területén, hiszen nagy fokú bizonytalanság alakulhat ki a beszállítói körben – jelentette ki a képviselő.
Gőgös Zoltán beszélt arról is, gondot okoznak a tavalyi aszály miatt rendkívüli mértékben megemelkedett takarmányárak is, és erre nincsenek felkészülve a cégek. Az országgyűlési képviselő hozzátette, sürgős beavatkozásra van szükség a kormány részéről, hiszen elindult a sertésállomány drasztikus csökkenése. Nemcsak a kistermelők függesztik fel tevékenységüket, hanem a nagyobb vállalatok is – mondta el a politikus.
- A termelőket rendezni kell. Meg kell oldani a problémát, mert egyébként a gyár nem tud tovább működni. Nagyon sok termelő keresett meg, mindenkinek azt mondtam, hogy közös érdek, hogy a cég működjön. Most az a legfontosabb, hogy ez a közel 1000 embert foglalkoztató vállalat talpon maradjon, mert különben nem fogja kibírni a város. További kormányzati segítségre és az élelmiszergazdaságot segítő gazdasági fordulatra van szükség – húzta alá a szocialista képviselő.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!