30 éves a Szivárvány Óvoda


2013-05-31 11:39:12  | cikk: mo  | 


30 éves a Szivárvány Óvoda főképe
Az óvónők közös éneklésével kezdődött a Szivárvány Óvoda jubileumi ünnepsége ma délelőtt. A tagóvoda tornatermében tartott programon részt vett Unger Tamás alpolgármester, a Városi Óvodák nevelőközössége, intézményvezetője, Csákvári Judit, valamint a Szivárvány Óvodába járó kisgyerekek és szüleik. A Városi Óvodáknak ebben az esztendőben több oka is van az ünneplésre. A tagóvodákat összefogó intézmény 10 éves fennállásáról emlékezhet meg 2013-ban, míg május-június hónapban három tagóvoda is kerek jubileumot ünnepel. Köztük a Szivárvány Óvoda 30 éve fogadja be az óvodaérett kisgyerekeket végigkalauzolva őket az általános iskola első osztályáig vezető úton.

Unger Tamás nagy elismeréssel szólt a tagóvodáról. Az alpolgármester elmondta, az óvoda 1983-as megnyitását követően rendkívül gyorsan kialakult egy olyan közösség, amely családias és kiváló légkört tudott teremteni az idejáró gyerekek számára. Tették és teszik mindezt máig a szülők bevonásával. Unger Tamás hangsúlyozta azt is, az óvoda működését mind a mai napig meghatározza a kiemelkedő szakmaiság. Az alpolgármester hozzátette, az óvoda kiváló kapcsolatot ápol mind a bölcsődével, mind az általános iskolával. A köszöntőben elhangzott, a Szivárvány Óvoda nagy hangsúlyt fektet a drámapedagógiai játékokra valamint a környezeti nevelésre. Unger Tamás megjegyezte, a Városi Óvodák intézményeiben az utóbbi években 330 millió forintos fejlesztés valósult meg európai uniós forrásból. Az alpolgármester hozzáfűzte, fontosnak tartják, hogy ez a folyamat ne szakadjon meg, így a következő európai  uniós költségvetési ciklusban is le kívánják hívni a rendelkezésre álló forrásokat.

A Szivárvány Óvoda jubileumi ünnepsége a gyerekek népi körjátékával és az óvodapedagógusok éneklésével folytatódott, majd a legkisebbek nagy örömére megérkezett az ünnepi torta is. Az ízletes süteményt a csoportszobákban, a szülőkkel közösen fogyasztották el az ovisok, majd kézműves foglalkozással és sok-sok játékkal ünnepelték a Szivárvány Óvoda 30 éves jubileumát.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!