Ülésezett a többcélú társulás


2010-01-21 20:40:23  | cikk: Tóth Tamara  | 


Ülésezett a többcélú társulás főképe
Nyilvános tanácsülést tartott ma a Városháza A épületének nagytermében 14 órától a Pápai Többcélú Kistérségi Társulás Tanácsa. Az ülés határozatképes volt, mivel 32 település polgármestere illetve képviselője jelent meg a tanácsülésen, az ülést dr. Kovács Zoltán, a társulás elnöke, Pápa város polgármestere vezette. Az első napirendi pont a Pápai Többcélú Kistérségi Társulás társulási megállapodásának a módosítása volt, melyet a megjelentek egyhangúan elfogadtak. Második napirendi pontként a 2010. évi költségvetést tárgyalták, melyet írásban a Pénzügyi Bizottságtól előzetesen megkaptak a tanácstagok. Jelenleg a településeknek anyagilag nem kell hozzájárulniuk semmilyen feladathoz sem, amit a Többcélú Kistérségi Társuláson keresztül látnak el. Az idei költségvetés a tavalyihoz képest 100 millió forinttal, 524 millióról 434 millió forintra csökkent, melynek oka, hogy a jelentős összegű kiadást jelentő szélessávú internet fejlesztés végére értek a települések, illetve kevés új fejlesztési feladat található az idei költségvetésben. A testület ellenszavazat nélkül fogadta el a költségvetést. A házi segítségnyújtás 2010. évi térítési díjának megállapítása volt a harmadik napirendi pont, melyet a társulási tanács érintett tagjai egyhangúan elfogadtak. A vegyes ügyekben egy sürgősségi indítvány megszavazása után a Piros-Kék Kft. képviseletében Huszár Hajnal bemutatta a települések információs tábláját, melyeket előreláthatón márciusban helyeznek el a településeken. A tábla külső mérete 140x120 centiméter, az információs felület 120x100 cm, faszerkezetű, természeti tájba illő külső vázzal. A táblán a település története, turisztikai információk, elérhetőségek és maximum 5 kép lesz látható. Végezetül biztonságtechnikai fejlesztésekről és vagyonvédelemi információkról tartott előadást Joó László, az Őrszem Vagyonvédelmi Iroda és Magánnyomozó Kft-től.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!