Megemlékezett a Jobbik


2009-08-20 09:35:15  | cikk:  | fotó: Tóth Tamara  | 


Megemlékezett a Jobbik főképe
- " Ó, Szent István dicsértessél, menny és földön tiszteltessél! De főképpen nálunk ma, mint Országunk Oszlopa!"
 Erőss Bulcsú, egy moldvai csángó népdal kezdő sorait idézte, így kezdődött el  tegnap 17 óra 30 perckor a Millenniumi Emlékparkban a Jobbik Államalapító Szent István ünnepe. Történelmi áttekintést tett az elmúlt ezer évről, párhuzamot vont a mai és az István korabeli viszonyok között:
- Most is szétesőben az ország, nemzeti érzelmünk megkopóban, idegen hatalmak masíroznak az országban, ha nem is fegyveresek, de mégis vannak. Egy dolog hiányzik, Szent István király, vagy legalábbis egy hozzá hasonló vezető, aki ezt a helyzetet megszüntetné –mondta Erőss Bulcsú. A Jobbik Magyarországért Mozgalom helyi vezetője kifejtette, próbálják követni a Szent István-i hagyományokat, nem lesz könnyű, nagy a cél, de az elődök köteleznek.
 Ezt követően Németh Csaba elénekelte a Himnuszt, majd ifjabb Galambos István, a Jobbik városlődi szervezetétől Wass Albert Adjátok vissza a hegyeimet című verséből egy részletet szavalt el. A vers után Simon Gábor római katolikus lelkipásztor mondta el ünnepi beszédét, majd az újkenyér szentelése és a nemzeti egylet zászlóinak felszentelése következett. Orbán Imre, a Jobbik Magyarországért Mozgalom pápai szervezetének elnöke ünnepi beszéde következett, melyben megemlékezett István király trónra kerüléséről, a kereszténység mint vallás felvételéről. Majd beszélt a jövőről, melyre bizakodóan tekint. Zárszóként ifjabb Galambos Istvántól, Sajó Sándor Magyar ének 1919-ben című verse hangzott el és több részletet énekelt el Németh Csaba az István a király című rockoperából.

Tóth Tamara


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!