Útfejlesztés közmunka-programban


2013-05-30 15:18:03  | cikk: mo  | 


Útfejlesztés közmunka-programban főképe
Ünnepélyes keretek között adták át ma délelőtt a Nyárád-Kispodárpuszta-Nagyalásony-Dáka-Pápasalamon összekötő út második ütemét. A tavaly a Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási Államtitkársága, a Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja és a nyárádi önkormányzat együttműködésében elkészült másfél kilométeres útszakasz nagy mértékben javítja a környező települések, főként Nyárád lakosságának közlekedését. Az összekötő út első szakaszának felújítása már 2001-ben megvalósult, azonban forráshiány miatt a fejlesztést nem tudták folytatni. A kormány körmunkaprogramjának köszönhetően most 30 dolgozó bevonásával elkészült az összekötő út második üteme. Az átadó ünnepségen részt vett Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, kormánymegbízott, Bocskay Gyöngyi, a Pápai Járási Hivatal Járási Munkaügyi Központjának kirendeltségvezetője, Feketéné Földi Judit, a Pápai Járási Hivatal vezetője és Pajak Károly, Nyárád polgármestere. Az ünnepségen közreműködött Nyulasi József és a Nyárádi Dalárda.

Pajak Károly azt hangsúlyozta, az útfejlesztés jelentős mértékben javítja a belterületen kívüli mezőgazdasági területek megközelíthetőségét, az ajkai kórház, valamint a Somló elérését. Biztosítja az összeköttetést a közös önkormányzati hivatallal rendelkező települések között. Nyárád polgármestere elmondta, a közelmúltban vendégül látta az útfelújítási munkálatokban résztvevő közmunkásokat, akik örömüket fejezték ki azért, hogy részt vehettek ebben a tevékenységben. Pajak Károly kiemelte, olyan dolgozók tevékenykedtek a programban, akik már évek óta nem vettek részt a foglalkoztatásban.

Dr. Kovács Zoltán köszöntőjében leszögezte, a kormány által meghatározott prioritások egyik fontos eleme a foglalkoztatás növelése. Ennek első lépcsője a közfoglalkoztatási program, amely segít visszavezetni a dolgozókat a munkaerőpiacra. Tavaly országos szinten 260 ezer fő vett részt közfoglalkoztatásban, Veszprém megyében 10174 fő. Legtöbbjük a pápai és az ajkai járásból került ki.
- Idén is majdnem elértük a 6000 fős közfoglalkoztatást, ennek mintegy egyharmada új belépő a programba – tette hozzá az országgyűlési képviselő.
Dr. Kovács Zoltán összegezte, nemcsak az érintett települések, hanem a térség is gyarapodott a beruházással, az itt élők életlehetőségei jelentősen javultak.

Kontrát Károly a Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási Államtitkársága, a Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja, valamint a nyárádi önkormányzata közötti együttműködést hangsúlyozta. A beruházás egy jól előkészített, jól megtervezett, sikeres pályázat útján jöhetett létre, melyre régóta vártak már a helyiek. A parlamenti államtitkár kiemelte azt is, az útfejlesztés nyomán kinyílt a világ a Nyárádon élők előtt, hiszen a környező nagyobb települések könnyebben megközelíthetők – ezekkel a szavakkal adta át Kontrát Károly a Nyárád-Kispodárpuszta-Nagyalásony-Dáka-Pápasalamon összekötő út második ütemét.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!