Újabb betonréteg került a jégpályára


2013-05-29 22:39:28  | cikk: HuHa  | 


Újabb betonréteg került a jégpályára főképe
A harmadik réteg betont húzták rá ma a Fő téri jégpályára a kivitelezők. A munkálatok kora reggel kezdődtek, két betonkeverő mixer vonult fel a területre, hogy jégpálya felén és a bugyogó szökőkút területén elkészüljön a szükséges betonréteg. A jégpályán ez egyébként a harmadik réteg beton, hiszen előbb a szerelőbeton készült el, később a fűtőcsövekre került a következő réteg, most pedig a hűtőcsöveket fedő betonozás zajlott.
-Az elmúlt napokban a jégpálya területének felén végeztünk a csövezéssel, sikeres nyomáspróbát tartottuk, így erre a felületre rákerülhetett az utolsó réteg beton. Ez mintegy ötszáz négyzetméter felületet és százhuszonöt köbméter betont jelent – tájékoztatta hírportálunkat Vörös László, a Boroszlán Zrt. vezérigazgatója. A jégpálya másik felét várhatóan szombaton betonozzák, így újabb ezer négyzetméternyi rendezett felület alakul ki a tér déli oldalán. Erre a betonrétegre kerül majd a gránit kőburkolat. A burkolással azonban még várni kell - tudtuk meg a vezérigazgatótól - hiszen a beton végleges kötése 28 nap alatt történik meg. A két hét múlva kezdődő Játékfesztiválon, vagyis a Fő tér főpróbáján azért birtokba vehetik a pápaiak a térnek ezen részét is, addigra ugyanis eléri azt a szilárdságot a terület, amire a gyalogosforgalmat már rá lehet engedni, a burkolást azonban majd csak azt követően végzik el.
A jégpálya mellett egy másik – közel száz négyzetméteres – területet is lebetonoztak ma az építők. Ez a tér délnyugati oldalán lévő bugyogó szökőkút területe, melyre száz köbméter betont terítettek. Ez is komoly precíziós munkát jelent, hiszen a térnek jelentős lejtése van, ugyanakkor a szökőkút vizét megfelelő helyre kell vezetni.
Az építkezésen egyébként napról-napra jelentős előrehaladást láthatnak az arra járók. A Nagytemplom körül felállították a tizenkét méter magas kandelábereket, a templom előtti területen szinte teljesen kész a burkolás, a Fő téri szobornak elkészült az alapzata, a lépcsője és a vízköpő eleme, a tér délnyugati oldalán – a majdani közlekedő úton – pedig szintén jelentős területeket fednek már a gránitlapok. Az északnyugati oldalon is dolgoznak a kivitelezők, ott a másik szökőkutat körülvevő terület burkolását végzik.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!