Még két hétig tart nyitva a könyvtár - Megduplázták a kölcsönözhető könyvmennyiséget


2013-05-29 14:16:04  | cikk: mo  | 


Még két hétig tart nyitva a könyvtár - Megduplázták a kölcsönözhető könyvmennyiséget  főképe
Hétfőtől nem látogatható a Jókai Mór Városi Könyvtár Olvasóterme. Az Európa Nostra-díjas terem oratóriumi részén ugyanis restaurálási munkákat szükséges elvégezni, ezért a könyvtárosok már folyamatosan dolgoznak a dokumentumok bedobozolásán, elköltöztetésén – tudtuk meg dr. Hermann István igazgatótól. Az intézményvezető kiemelte, az Olvasóterem állományának még el nem költöztetett anyaga továbbra is igénybe vehető. A JMVK munkatársai az olvasó kérésére rendelkezésre bocsátják az adott dokumentumot, melyet a Gyermekkönytárban forgathatnak a látogatók. Herman István hozzátette, az olvasótermi 10 számítógép közül kettőt szintén itt használhatnak az érdeklődők. Az Olvasóteremet tehát június 3-tól zárják le.

A könyvtárigazgató elmondta azt is, hosszú évek után az intézmény június 15-ével fejezi be működését az Esterházy-kastély épületében. A könyvtár természetesen csak az épületből költözik, hiszen az intézmény új helyen, a Balla Róbert téren folytatja működését. A költözés miatt most azonban hosszabb időszakra zár be a könyvtár, így a kölcsönözhető könyvmennyiséget megnövelték. Amennyiben az olvasó számára nem elegendő a korábban megengedett hat darab dokumentum, úgy további hatot kölcsönözhet a nyári időszakra – hangsúlyozta Hermann István. Az igazgató hozzátette azt is, a június 14-ig lejáró dokumentumokra késedelmi díjat számítanak fel, azonban a bezárás után, azaz június 15-e után lejáró könyveket bírság felszámítása nélkül maguknál tarthatják az olvasók egészen addig, míg új helyén ki nem nyit a Jókai Mór Városi Könyvtár.  

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!