Három felnőtt pápai arany a nemzetközi karate kupán


2013-05-28 14:30:49  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Három felnőtt pápai arany a nemzetközi karate kupán főképe
A Patent Griff SE felnőtt versenyzői a szlovákiai Naszvadon léptek tatamira, az idén először megrendezésre került Közép-Európa Kupán. A versenyre három ország (Szlovákia, Lengyelország és Magyarország) 17 klubjából mintegy 87 versenyző nevezett, felnőtt, junior és ifi korcsoportokban. A pápai színeket Sinkó Attila, Szakács Péter, Bokor Péter és Kovács Péter képviselték. A sportolók teljesítménye elismerésre méltó, hiszen négy nevezésükből hármat aranyra tudtak váltani, ami fantasztikus eredmény. A kupáról felkészítőjük, Sinkó Attila számolt be.
- Kovács Péter másfél éve karatézik, és élete első versenyén vett részt. Az első küzdelem közben többször figyelmeztették ellenfelét szabálytalan technikák miatt, emellett az első versenyeken megszokott feszültséget, versenydrukkot is le kellett győznie a pápai versenyzőnek, így is sikerült hozni az első meccset. A második küzdelemre sokat javult a teljesítménye, és pontosabb technikák végül meghozták a kívánt eredményt: Peti a dobogó legfelső fokára állhatott, aranyérem és kupa lett a jutalom! Bokor Péter már rutinos versenyzőnek számít. A tavaszi idényben már egy bronzérmet begyűjtő küzdő jó esélyekkel indult Naszvadon is. Sajnos az első küzdelemben kézsérülést szenvedett el, ezért vezető pozícióból (1 wasari-t kapott egy szép fejrúgásra) feladni kényszerült a küzdelmet, így sajnos helyezés nélkül zárta a napot. Szakács Péter szintén rutinos küzdő már, bár Bokor Petivel együtt jó pár évet kihagytak mind a versenyzésből, mind az edzésekből. Tavaly ősz óta újra karate ruhát húztak, és ahogy szabadidejük engedi, részt vesznek a klub edzésein, a versenyre való felkészüléskor rengeteg pluszedzést is bevállaltak. Példamutató edzésmunkájuk gyümölcse beérni látszik, hiszen Szakács Peti is minden ellenfelét maga mögé utasítva a torna egyik aranyérmét és a vele járó díszes serleget is elhozta.
Sinkó Attila első küzdelme igazi nagy meccset ígért, egy magyar, fekete öves mester ellen lépett tatamira. A küzdelem azonban számára kedvezően alakult, hiszen Attila egy forduló rúgással (ushiro-geri) olyan pontosan és nagy erővel talált, hogy az ellenfele nem tudta folytatni a küzdelmet. Ezzel az ippon értékű találattal kevesebb, mint egy perc alatt sikerült megszerezni a győzelmet. A körmérkőzéses rendszerben a következő ellenfél sem bírta sokáig, Attila őt is egy percen belül kiütötte. A remek versenyfelkészülés végül itt is aranyérmet hozott.
A versenyzőknek gratulálunk!

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!