Idén is elindult a koncertsorozat a Ferences templomban


2013-05-27 11:37:40  | cikk: mo  | 


Idén is elindult a koncertsorozat a Ferences templomban főképe
Újra zenekedvelő hívek töltik meg vasárnaponként a Ferences templomot. Ez már a negyedik év, hogy a nyári időszakban hangversenysorozatot szerveznek a csodálatos akusztikájú, barokk templomban, melynek koordinálását Édes Lászlóné vállalta magára. Újra elindult a sorozat: a nyári hónapokban több alkalommal élvezhetjük a mennyei muzsikát, hiszen a meghívott zenekarok, előadók mindig igyekeznek a barokkhoz és a helyszín szakralitásához illeszteni repertoárjukat.

Tegnap este a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ Kamarazenekara nyújtott igazi kikapcsolódást a zenekedvelő közönség számára. Nagy Tibor érdeklődésünkre elmondta, főleg barokk zeneművek csendültek a közel egyórás koncerten. A zenekar vezetője hozzátette, mindjárt a műsor elején egy izgalmas, sokak által kedvelt darabbal indítottak: Karl Jenkins Allegrettója egy igazi modern alkotás, mégis barokk hangzást kölcsönöz. Nagy Tibor hozzátette, természetesen nem maradhattak ki a repertoárból Bach, Haydn és Mozart muzsikái sem. A koncerten 23 zenekari tag szólaltatta meg a csodálatos hangokat, melyek a különösen szép környezetben mélyen megérintették a szíveket.

A Ferences templomban szervezett hangversenysorozat következő előadása június 2-án lesz, amikor egy veszprémi zenekar nyújt értékes kikapcsolódást a zenekedvelő hívek számára.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!