Sokan kilátogattak a városi gyermeknapra


2013-05-26 17:05:33  | cikk:  | 


Sokan kilátogattak a városi gyermeknapra főképe
Fergeteges forgatag várja a gyerekeket ma az Erzsébet ligetben. A városi gyermeknap keretében a változatos színpadi produkciók mellett tengernyi játéklehetőség kínálkozik a kikapcsolódásra. Gyermekprogram nincs kézműves játszóház nélkül, természetesen nem maradt ki idén sem, a sátrakban arcfestés, gyöngyfűzés és csupa-csupa természetes alapanyag várja ügyes kezű megformálóját. De ki lehet próbálni az ugrálóvárakat és a legkisebbeknek a körhintát is. Izgalmas állatfigurákat kreál lufiból a barátságos bohóc és megannyi lehetőség várja a gyerekeket a más rendezvényekről már jól ismert retro vidámparkban: fából készült játékok, diótörő, gólyalábak vagy éppen hordólovaglás.

Délután Hanci és Satyka bohócok nevettették a kicsiket, majd a Nefelejcs Bábszínház mutatta be a gyermekközönségnek miként talál játszópajtásra Kippkopp, a gesztenyegyerek, aki felébredve téli álmából felfedezi a tavaszi erdőt és mezőt, s útja során számos állattal ismerkedik meg. A budapesti társulat vidám történetei elsősorban óvodás és kisiskolás korú gyerekeknek szólnak, melyeket harsány zenei betétek tarkítanak. Saját készítésű, nagy marionett bábjaik igazán érdekessé teszik a meséket, lenyűgözve ezzel a gyermekközönséget. 
Kippkopp kalandjai után a Black Bunny Rock and Roll Klub és a Balance Stúdió táncosai lépnek színpadra, majd hat órától Szandival énekelhetnek a kicsik. 

A résztvevők apróságok, de persze a nagyobbak is, aszfaltrajzversenyen élhették ki kreativitásukat. Többen meg is tették, krétát ragadtak és a betonra színezték gondolataikat. Kiss Nikolett már nagyon várja a nyarat. Szeret festegetni, a versenyen egy kislányt rajzolt, aki egy szivárvány alatt áll. A hétéves gyermeket szülei és a nagymama kísérte el a programra. Nikolett már sok mindent kipróbált a mai napon, lovagolt, járt az ugrálóvárban és a fajátékokat sem hagyta ki.

Még mindig nem késő elindulni a városi gyermeknap kiváló programjaira, hiszen még csak most kezdődött el a rokisok bemutatója. Este hét óráig minden családot szeretettel várnak a színházépület melletti ligetben.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!