Bajnok a Pápa Motax KC!


2013-05-26 13:34:39  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Bajnok a Pápa Motax KC! főképe
Az NB II-es kosárlabda bajnokság alapszakaszának utolsó hazai mérkőzését játszotta a Pápa Motax KC a Városi Sportcsarnokban. A tét nem kisebb volt, mint az NB II nyugati csoportjának bajnoki címe. Esetleges győzelem esetén a többi mérkőzéstől függetlenül bajnokot avathatott a szépszámú pápai publikum. Az ellenfél az az Oroszlány volt, akit két héttel ezelőtt idegenben már két vállra fektetett a Vajda legénység. Hazai oldalon a vezetőség nem számíthatott Simon játékára, így irányító poszton Perger vezényelte a csapatot, míg Vajda is egy hosszabb betegséget követően még nem 100 százalékos állapotban vállalta a játékot.
A feldobást követően a kisebb nehézségek nem érződtek a játékon, rövid időn belül hatpontos különbség alakult ki a pályán. Sajnos ekkor újabb meghatározó játékosát vesztette el a Motax KC, Feigl fájdalmas arccal kért cserét. A sérülés súlyosságara az elkövetkezendő napok orvosi vizsgálatai után derül fény. Ebben az időszakban visszatornászta magát a vendég alakulat, és egy pontra csökkentette hátrányát. Majd több jó védekezést bemutatva a PKC gyorsindításokkal alakított ki a negyed végére egy megnyugtató előnyt. A második negyedben is folytatta az akkor ellenállhatatlannak tűnő játékát a hazai alakulat, és Ács kosarai révén fokozatosan távolodott ellenfelétől. Félidő előtti utolsó percekben még Henrik is bejelentkezett pár távoli dobással, mellyel közel húszpontos különbséget alakított ki a két csapat között a nagyszünetre (53-33). A pihenőt követően kissé túlzottan is megnyugodtak a hazaiak, melynek az első percekben még nem volt következménye, azonban az oroszlányi fiatalok elhitték, hogy lehet még keresnivalójuk a pápai csarnokban. 71:66-nál öt pontra csökkentették hátrányukat, ami a PKC rendezetlen védekezésének, és egysíkú támadójátékának volt köszönhető. Több időkérést követően a Henrik - Ács duó megrázta magát és bebiztosította a Pápa számára a bajnoki címet jelentő győzelmet. A mérkőzés összképét tekintve teljesen megérdemelten győzött ilyen különbséggel is a Pápa Motax KC csapata, amely így jogot formált az NBI/B osztályozójára.

Pápa Motax KC - Oroszlányi SE 98:80 (25:16, 27:17, 17:25, 29:22)

Vajda Balázs: Rendkívül boldog, és büszke vagyok, hogy sikerült megnyernünk a bajnokságot! Köszönöm minden szurkolónknak, támogatónknak az egész éves bizalmat, remélem az osztályozón is hasonló örömöket tudunk szerezni nekik.

Dobók: Perger 3/3, Ács 29/6, Feigl, Henrik 32/21, Horváth A. 9, ill. Rédei 4, Rozgonyi 5. Viant 14, Vajda 2, Horváth Á., Farkas, Gherardi

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!