A Siófok nyerte a kiesési rangadót, bajban lehet a Lombard Pápa


2013-05-24 21:41:01  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Babos Petra  | 


A Siófok nyerte a kiesési rangadót, bajban lehet a Lombard Pápa főképe
A 2012/2013-as élvonalbeli labdarúgó bajnokság utolsó hazai mérkőzését játszotta a Lombard Pápa gárdája. Korántsem volt tét nélküli a Siófok elleni 90 perc, hiszen annak ellenére, hogy a pontvadászat hajrájában járunk, még nem volt biztos az, hogy az Eger mellett ki búcsúzik idén az első osztálytól. A Balaton partiak alaposan belehúztak az elmúlt hetekben, hiszen hat meccsből négyet nyertek, hátrányuk öt pontra olvadt a pápaiakkal szemben. A siófokiak abban reménykedtek, a Perutzban legyőzik a Lombardot, a megmaradó két pontot pedig az utolsó körben az Újpest ellen dolgozzák le reménykedve abban, hogy nem a záró fordulóban táltosodik meg idegenben a Lombard. Az elmúlt mérkőzéseken látott javuló forma mellett a közönségben is bízott a hazai csapat, éppen ezért a klub vezetőségének döntése értelmében a találkozót mindenki ingyen tekinthette meg. 2500 néző - köztük a válogatott Dzsudzsák Balázs - láthatta az elszántan a pályára érkező Szűcs – Dóczi, Tóth G., Rodenbücher, Présinger – Tajthy, Szabó O., Quintero, Maróti – Maric, Griffiths összetételű pápai együttest. A keretbe Dlusztus András eltiltás, Daniel Orozco, Nagy Sándor sérülés miatt nem kerülhetett be, így ők a lelátóról figyelhették a kiesési rangadó első helyzetét, melyre meglehetősen sokat kellett várni, hiszen egyik fél sem tudott lehetőséget kialakítani, távoli, a kaput jócskán elkerülő lövések után a 32. percben Maróti bólintott a hálóba, ám Vad II les címén nem adta meg a találatot. Egy perccel később jött a válasz, Kiss lőtt a kapu fölé. Az első játékrész krónikájához még egy Maric és egy Quintero szabadrúgás is hozzátartozik, ezzel véget ért az első félidő. Az 50. percben az addig semmit sem mutató Griffiths tornáztatta meg Kuruczot, a kipattanót Maric elől takarították el a védők. Az 57. percben bekövetkezett az, amire csak kevesen számítottak, megszerezte a vezetést a Siófok, Tóth Gábor buktatta Windeckert, a megítélt szabadrúgást Takács 17 méterről elemi erővel a kapufa segítségével lőtte a hosszúba 0-1. Tíz perccel később emberelőnybe kerültek a hazaiak, Máté könyökölte le Tóth Gábort, amiért megkapta második sárga kártyáját. Kovács László Arsicot, Beliczky Gergőt és Tóth Bencét is pályára küldte, mégis Griffiths került ordító helyzetbe: Beliczky passza után remekül vált le védőjéről a támadó, aki már csak Kurucz kapussal állt szemben, ám hat méterről a kapusba lőtt! A hajrában Tóth Bence lőtte szét a keresztlécet, majd Arsic is egyenlíthetett volna, nem sikerült, így az utolsó, 30. fordulóban dől el, hogy az Eger mellett a Lombard Pápa vagy a Siófok búcsúzik az NB I-től. A mieink június 1-én 16 órától Diósgyőrbe látogatnak, a Siófok az Újpestet fogadja.

Lombard Pápa – Siófok 0-1 (0-0) Gsz.: Takács

Horváth Károly: Minden elismerésem az összes játékosomnak, mind a 27-nek, akiket elhoztam ma Pápára, mert az ördög soha nem alszik, de hála Istennek nem történt a meccs előtt semmi probléma. Az álmunk teljesedett be, visszaköszönt a pályán, amit szerettem volna. Ma lettünk igazi csapat, tíz emberel is kiválóan küzdöttek a fiúk. Köszönöm nekik a mai teljesítményt.

Kovács László: Az első félidő nem úgy sikerült, ahogy akartuk. Álmosan kezdtünk, 55-60 percet adtunk a Siófoknak, amiért a végén Fortuna Istene már büntetett minket, mivel semmi nem ment már be, kapufát lőttünk. Tapasztalt játékosaink vannak, így nem tudom, hogy a tét megbénította-e őket, elképzelhető. Meg kell verni a Diósgyőrt jövő héten, nincs más mód.

Lombard Pápa: Szűcs – Dóczi (’71 Beliczky), Tóth G., Rodenbücher, Présinger – Tajthy, Szabó O.(’58 Arsic), Quintero, Maróti (’76 Tóth B.)– Maric, Griffiths

Siófok: Kurucz - Fehér Zs., Tímár, Takács Z., Fejes - Pál Sz. (Horváth B., 89.), Kiss M. (Nyári, 81.), Kecskés, Windecker (Gál, 77.), Melczer – Máté

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!