Cambridge nyelvvizsga a Tarczyban - kiemelkedően teljesítettek a diákok


2013-05-24 14:18:01  | cikk: mo  | 


Cambridge nyelvvizsga a Tarczyban - kiemelkedően teljesítettek a diákok főképe
Kiemelkedően szerepeltek a Tarczy Lajos Általános Iskola kéttannyelvű tagozatán tanuló diákok a British Council Nyelviskola által lebonyolított Cambridge-típusú gyermeknyelvvizsgán. Az intézmény tavaly szervezte meg elsőként diákjai számára a világszerte elismert és elfogadott nyelvvizsgát, akkor 12 tanuló kapott bizonyítványt angol nyelvből. Hardi Tünde tagozatvezető elmondta, idén nemcsak a negyedik osztályosok, hanem a hatodikosok körében is meghirdették a gyermeknyelvvizsgát, így ezúttal 13 tanuló, köztük két holland diák állt helyt a megmérettetésen.
A tagozatvezető hangsúlyozta, bár minden tanár ismeri gyermeke képességeit, mégis fontos, hogy egy külső vizsgáztató is felmérje a diákok tudását, így minden tekintetben objektív képet kaphat a diák, a tanár és a szülő is. Hardi Tünde kiemelte azt is, a diákok teljesítménye tanulságos visszajelzés az intézmény számára is.

Lissák Bertalan, a British Council képviselője elmondta, kiemelkedően szerepeltek a tarczysok a vizsgán, szóbeli képességeik alapján elmondható, hogy rendkívül jól kommunikálnak, messze túlteljesítették a nyelviskola által meghatározott pontozási szinteket. A szóbeli vizsgáztató hozzátette, a sikeres gyermeknyelvvizsga egy rendkívüli motivációs erő a diák számára, természetesen amellett, hogy a bizonyítványt világszerte elismerik. A gyermek angol nyelvvizsga célja, hogy a gyermekek nyelvtanulási kedvét növeljék azáltal, hogy egy hivatalos bizonyítványt kapnak a jelenlegi tudásszintjükről. A gyermeknyelvvizsgáknak nem az a céljuk, hogy kiemeljék a vizsgázók hiányosságait, hanem, hogy kihangsúlyozzák, mire képesek. A gyerekeknek szóló angol nyelvvizsgákat úgy tervezték, hogy azok pozitív élményt nyújtsanak számukra és segítsék nyelvi tanulmányaikat.

A Tarczyban két szinten zajlott a vizsga: „movers” és „flyers” szinten. Mindkét megmérettetés három részből állt: írott szöveg értése/íráskészség, hallott szöveg értése és beszédkészség felmérés.

Kovács Bertalan négy éve tanul angolul, a szóbeli vizsga után elégedetten távozott a teremből. A negyedikes fiú elmondta, rendkívül sokat készültek tanárával a nyelvvizsgára, de megérte, hiszen magabiztosan teljesítette a feladatokat.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!