A nyáron induló beruházásról beszélt a kórház főigazgatója a bajtársi klubban


2013-05-24 10:31:18  | cikk: mo  | 


A nyáron induló beruházásról beszélt a kórház főigazgatója a bajtársi klubban főképe
Dr. Vörös Ibolya, a Gróf Esterházy Kórház főigazgatója volt a vendég a Honvéd Bajtársi Klub tegnapi összejövetelén. A főigazgató asszony nagy örömmel tett eleget a közösség meghívásának. Dr. Vörös Ibolya beszámolt arról, miként alakult a kórház sorsa az utóbbi időben, milyen változások történtek az intézmény életében amióta állami kézbe került. A Helyőrségi Művelődési Otthonban tartott programon a főigazgató egy korábban elnyert pályázat útján megvalósuló beruházásról is tájékoztatta a megjelenteket. Elmondta, a fejlesztés eleinte sok kellemetlenséggel járhat, de ha megvalósul, akkor a betegek számára minőségileg sokkal jobb ellátást jelent majd. A 150 millió forintos projekt a rehabilitációs ellátások fejlesztését célozza, melynek nyomán a pápai kórházban egy harminc ágyas osztály épül a jövőben. Dr. Vörös Ibolya megjegyezte, jelenleg is működik rehabilitációs osztály az intézményben, ez azonban kissé méltatlan körülményeket jelent a betegek számára. Az ápolási osztály – több mint 100 éves – épületrészének lebontásával nyílik lehetőség arra, hogy megvalósuljon a beruházás.
A kórház főigazgatója elmondta azt is, elbírálás alatt áll az a pályázat is, amelynek nyomán megvalósulhat a diagnosztikai műszerpark megújulása, és a tervek között szerepel egy hatvan ágyas belgyógyászati osztály megépítése.
Dr. Vörös Ibolya hozzátette, a rehabilitációs osztály megújulását célzó beruházás kapcsán a közbeszerzési eljárásokat lefolytatták, várhatóan a nyáron meg is indulhat a kivitelezés. A főigazgató hangsúlyozta, jelenleg azon dolgoznak, hogy az ápolási épületszárny harminc betegének megfelelő elhelyezést tudjanak biztosítani. Az intézményvezető kiemelte, türelmet és megértést kér mind a betegektől, mind a hozzátartozóktól, hiszen a kivitelezés ideje alatt több kellemetlenséggel szembesülhetnek. Dr. Vörös Ibolya hangsúlyozta, reméli, hogy a szakemberek gyors és pontos munkát végeznek, s egy félév múlva már a beruházás elkészültéről számolhat be.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!