Névadójuk tiszteletére versengtek a munkácsysok


2013-05-23 20:14:44  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Névadójuk tiszteletére versengtek a munkácsysok főképe
A Munkácsy Mihály Általános Iskola ezen a héten ünnepli jubileumi, 75 éves évfordulóját. Ennek kapcsán számos vetélkedővel, tanulmányi versennyel és egyéb kreatív foglalkozással emlékeznek meg a festő életéről, munkásságról. Ma délután Munkácsy Mihály és kora címmel tartottak vetélkedőt az intézmény felsős diákjainak. A 8 fős, vegyes csapatokban ötödiktől nyolcadik osztályig versengtek a tanulók.
- A csapatok kiválasztása úgy történt, hogy francia kártyát húztak a tanulók évfolyamonként 1-8-ig, s mindenki a húzott számú csapatba került, így minden csoportban volt ötödikes, hatodikos, hetedikes és nyolcadikos is. Hogy miért éppen így sorsoltunk? Mert Munkácsy Franciaországban élt hosszú évekig – tájékoztatta hírportálunkat Dócziné Turbók Julianna szervező.
- A mai versenyre az iskola honlapjáról lehetett felkészülni, ahol rengeteg olyan információt olvashattak a diákok, amelyek előkerültek a megmérettetés során. A versenyzőkre 8 változatos feladat várt, melyben totó, puzzle, képfelismerő, idővonal és activity is volt. A csapatokat egy három tagú zsűri értékelte, melyben Molnár László rajztanár, illetve két meghívott pedagógus, Szilágyi Miklósné és Layné Árki Gyöngyi foglalt helyet – tette hozzá Dócziné Turbók Julianna.
A résztvevőket a szervezők édességgel jutalmazták.
A Munkácsy-iskola jubileumi programsorozata ezzel még nem ért véget, hiszen szombaton délután 14 óra 30 perckor, illetve 17 órakor tartják kulturális bemutatójukat a JMSZK színháztermében.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!