Ökovetélkedővel folytatódott a találkozó


2013-05-23 19:55:10  | cikk: mo  | fotó: mo + Weöres-iskola  | 


Ökovetélkedővel folytatódott a találkozó főképe
Nemcsak prózamondó versenyt tartottak ma a Weöres-iskolában, hanem ökovetélkedőre is várták a diákokat. Ma délután folytatódott ugyanis az Ökoiskola-találkozó, melynek első napján makett-és fotókiállítás nyílt a Városháza emeleti termében. A Weöres Sándor Általános Iskola által szervezett vetélkedőre azonban nemcsak az ökoiskolákat várták, szívesen láttak más oktatási intézményeket is, amelyek érdeklődést mutatnak az energiatakarékos életmód és a környezetvédelem iránt. A megmérettetésen 8 fős csapattal képviseltette magát az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola, a Munkácsy Mihály Általános Iskola, a Tarczy Lajos Általános Iskola és természetesen a házigazda Weöres Sándor Általános Iskola.

A program nyitóceremóniáján a diákok rövid műsorral hívták fel a figyelmet a környezetvédelemre, és miután ez a prózamondó verseny megnyitója is volt egyben, így az összeállításban szó esett az olvasás öröméről és a mértéktelen tévénézés káros hatásairól. A megjelenteket Horváth Attila igazgató köszöntötte, majd Rádi Róbert, a Polgármesteri Kabinet vezetője hívta fel a figyelmet a Városházán nyílt kiállítás megtekintésére.

Az ökovetélkedő kapcsán Horváthné Árvai Mária elmondta, tavaly szerveztek először a maihoz hasonló megmérettetést, melynek sikerén felbuzdulva döntöttek úgy, hogy ismét megrendezik a vetélkedőt. A versenyben a lehető legtöbb témakör előkerült, ami az energiagazdálkodással és a természet-, illetve környezetvédelemmel kapcsolatos. A feladatokat az iskolai diáktanács állította össze. Rendkívül változatos és sokrétű volt a megmérettetés, hiszen a feladatok közt olyan gyakorlati feladványok szerepeltek, amelyek a hétköznapi életben megfontolandó és követendő magatartásra buzdítanak. Így volt feladat például a vízkészletek megóvására, a szelektív hulladékgyűjtésre, vagy a természetvédelemre vonatkozóan. A csapatok hulladékot válogattak, divatbemutatót szerveztek hulladékból készített ruhákban, de volt gyógynövény-felismerés és szituációs feladat is, ahol a helyes cselekedetre kellett felhívni társaik figyelmét, ezenkívül elkészült egy ökofa is, melyre a témával kapcsolatos üzeneteiket aggathatták fel a diákok.

A zsűriben helyet foglalt Könyves Bea, a Mozaik Kiadó referense, Mészáros Csaba, a Közszolg Kft. ügyvezetője, míg a zsűri elnökének Rádi Róbert kabinetvezetőt választották. Az önkormányzat támogatásával értékes nyereményben részesültek a győztes csapatok. Az első három helyezett pizzakupont kapott kiemelkedő szerepléséért. 

Képek:

nincsenek képek

ÖKOVETÉLKEDŐ NEMCSAK ÖKOISKOLÁKNAK
I. Munkácsy M. Á. I. csapata
II. Weöres S. Á. I. csapata
III. Erkel F. Á. I. csapata

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!