Orbán Éva magyar csúcsot dobott Pekingben


2013-05-22 21:03:35  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Orbán Éva magyar csúcsot dobott Pekingben főképe
Fantasztikus magyar csúcsot dobott Orbán Éva kalapácsvető a pekingi nemzetközi atlétikai viadalon: a két évvel ezelőtt elért 71.33 méteres rekordot adta át a múltnak Zentai Tibor tanítványa kereken 73 méteres teljesítményével – számolt be a Veszprém megyei Napló. Idegileg rendkívül megterhelő volt a 2012-es év az egykoron a Pápai SE színeiben versenyző sportolónak, nem érezte a bizalmat, a támogatást a magyar szövetség részéről, egy ideig az is felmerült, hogy felhagy a profi versenyzéssel, azonban sikerült meggyőzni, hogy ne adja fel, inkább térjen haza az Egyesült Államokból és próbáljon itthon szerencsét. Végül a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) dobócsoportjának vezetője, Zentai Tibor nagy reményekkel kezdte meg a munkát Évával és úgy tűnik, hogy döntésük helyessége beigazolódott. Már az idény eleji versenyeken is biztatóan szerepelt Éva, azonban Pekingben az IAAF Hammer Challenge első állomásán kimagaslóan szerepelt és saját magyar csúcsát bőven túlteljesítve 73 méterrel új rekordot állított fel. A hatalmas dobással a világranglista nyolcadik helyéig menetelt előre. A 20 ezer dollár összdíjazású pekingi viadalon pedig a korábbi világcsúcstartó, orosz Tatjana Lysenko mögött a dobogó második fokára állhatott fel, amiért kétezer dollár ütötte a markát. Tudni kell még azt is, hogy mindössze 12 centiméterrel volt jobb az orosz vetélytárs (73.12).
- Hihetetlenül boldog vagyok, remélem, ez az eufória még sokáig tart. Nagyon jól éreztem magam, bíztam benne, hogy egy jobb eredmény bennem van, végül nem is kellett csalódnom. Óriási érzés volt látni a pekingi stadion kivetítőjén ezt a fantasztikus eredményt. Rendkívül pozitív vagyok a továbbiakat illetően is. Bízom az elvégzett munkában és remélem, képes vagyok még tovább javulni - nyilatkozta a kalapácsvető.

Éva legközelebb Halléban lép dobókörbe.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!