Elindult az Esterházy-múzeum önkéntes múzeumi frontszemélyzet képzése


2013-05-22 20:47:48  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Elindult az Esterházy-múzeum önkéntes múzeumi frontszemélyzet képzése főképe
A Gróf Esterházy Károly Múzeum önkéntes múzeumi frontszemélyzet képzésének nyitó alkalmát tartották ma délután a Városháza tárgyaló termében. Vonnák Andrea képzési koordinátortól megtudtuk, a széles körben meghirdetett képzésre 14-en jelentkeztek, közülük pedig mindannyian részt vehetnek a tanfolyamon. A jelentkezők hat alkalommal elméleti, míg egy alkalommal gyakorlati oktatásban részesülnek, felkészítő programokon vesznek részt, majd gyakorlati vizsgát tesznek. Ezt követően önkéntesként bekapcsolódhatnak Pápa város turisztikai és múzeumi életébe.

A képzés résztvevői a szakmai felkészítés során megismerhetik Pápa történetét, turisztikai- és marketingstratégiáját, továbbá a városi múzeumok, illetve kiállítóhelyek legfontosabb jellemzőit, tudnivalóit.

– A kezdeményezést a Múzeumi Oktatási és Képzési Központ indította, és a képzés Veszprémben nagyon sikeres volt, reméljük, Pápán is az lesz. A tanfolyam résztvevői három pápai közgyűjteményről kapnak bővebb információkat: a Gróf Esterházy Károly Múzeumról, a Kékfestő Múzeumról, valamint a Pápai Református Gyűjteményekről. A későbbiekben az intézmények szabadon dönthetnek majd róla, hogy milyen gyakran veszik igénybe az önkéntesek szolgáltatásait. Természetesen az önkéntesek is maguk döntik el, mikor vállalnak önkéntes munkát – tájékoztatott Vonnák Andrea. A képzési koordinátor hozzáfűzte, még lehet csatlakozni a tanfolyamhoz.

A képzés első alkalmán dr. Nagy-L. István, a Gróf Esterházy Károly Múzeum igazgatója köszöntötte az egybegyűlteket, majd üdvözölte és méltatta a kezdeményezést. Az első előadást Rádi Róbert, a Polgármesteri Kabinet vezetője tartotta, aki elsősorban Pápa turisztikai attrakcióiról beszélt a jelenlévőknek.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!