Virtuális cégvezetés valós körülmények között


2010-01-21 15:11:31  | cikk: mo  | fotó: mo  | 


Virtuális cégvezetés valós körülmények között főképe
Mától használhatják az új tanirodát a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola diákjai a tagintézményben, vagyis a volt „Mezőben.” A közel 5 millió forintos beruházás a Pápai Szakképzés Szervezési Társuláshoz befolyt támogatásokból valósulhatott meg. A tagintézmény kollégiumában kialakított magas szintű irodatechnikai és informatikai berendezésekkel felszerelt taniroda 8-10 éves hiányt pótol - tudtuk meg Unger Tamástól, az intézmény igazgatójától.

- A terem felszereltsége minden olyan igényt kielégít, amelyet a kereskedelmi és a vendéglátóipari alapképzésben résztvevő diákok gyakorlati képzése támaszt. A diákok két virtuális céget regisztráltak a Nemzeti Szakképzési És Felnőttképzési Intézet cégközpontjába, így a vállalkozások működésének minden területét megismerhetik, gyakorlati példákon keresztül. Ezek a cégek ugyanúgy működnek mint a valóságban: van pénzügyi, számlázási, marketing és humán erőforrás osztályuk - tájékoztatott Unger Tamás.

A gyakorlati képzést segítendő a tagintézményben létrehoznának egy másik szaktantermet is, amelyben - akárcsak egy szupermarketben - működtetnének pénztárgépeket, és telepítenének olyan készletnyilvántartási rendszereket, programokat, melyeket a vállalatok jelenleg is alkalmaznak -  árulta el az igazgató. Mindez azért is fontos, hogy a diákok gyakorlati tapasztalatokkal rendelkezzenek, segítve ezzel elhelyezkedésüket a munka világában - egészítette ki Unger Tamás.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!